Brons till Josefin Olsson i världscupen

Laser Josefine Olsson puff– Det är min första världscupmedalj och jag är supernöjd, säger Josefin Olsson som konstaterar att hon brukar prestera på mästerskapen men att det nu även släppt i världscupen.

Inför gårdagens final startade Josefin Olsson, KSSS, på en fjärdeplats och hade chans på silver eller brons, som alltså slutade med en bronspeng.

– Det har gått allt bättre under veckan och jag är speciellt nöjd med att jag har kunnat hantera alla förhållanden – både hårda och lätta vindar, berättar Josefin Olsson efter prisutdelningen.

– Det går ofta bra på mästerskapen, men det här är min första världscupmedalj – jag är supernöjd, avslutar Josefin Olsson som tog VM-silver i Laser Radial i Santander 2014.

Jesper Stålheim, KSSS, som startade med en sjunde placering, slutade på fjärdeplats i tävlingen, vilket återigen bekräftar att han har vänt trenden och efter ett tufft 2014 är tillbaka mot samma form som han visade år 2013.

Livesändning i repris från alla guldracen. Se Jesper Stålheims race från tidskod 3.33.40 och Josefins bronsrace i Laser Radial från 4.16.30.

140329 Laser 31 Puff

140329 Laser 33

140329 Laser 36

Jesper Laser

Swe Sailing Team Jesper Mallorca 2015Jesper och Josefin in action. Alla bilder är skärmdumpar ur Gustav Morins video om Swe Sailing Team.

Lisa Ericson/Hanna Klinga, GKSS, i 49erFX, som tog en silvermedalj i världscupfinalen i Abu Dhabi 2014, hade också tagit sig till dagens finalsegling och slutade på en femte placering.

Den nya men erfarna besättningen i 470 Johan Molund/Sebastian Österling, GKSS, som överraskande tog ett brons på kvaltävlingen i Palma, slutade idag på en nionde plats i finalseglingen. Det är två erfarna seglare som nyligen börjat segla tillsammans; Johan Molund tog en fjärde placering på OS 2004 i Aten i 470 och Sebastian Östling seglade med Anton Dahlberg på OS i London 2012.

De slutliga svenska resultaten

470 (herr)
9 Johan Molund/Sebastian Östling, GKSS
16 Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, KSSS
18 Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar, GKSS

49er (herr)
12 Carl P Sylvan/Otto Hamel, GKSS
28 Victor Bergström/Victor Västernas, GKSS

49erFX (dam)
5 Lisa Ericson/Hanna Klinga, GKSS
11 Julia Gross/Cecilia Jonsson, KSSS

Finnjolle (herr)
13 Björn Allansson, GKSS
22 Max Salminen, GKSS

Laser (herr)
4 Jesper Stålheim, KSSS

Laser Radial (dam)
3 Josefin Olsson, KSSS

Nacra 17 (mixad)
35 Ida Svensson/Rasmus Rosengren, KSSS

I världscupen ingår fem deltävlingar i Melbourne, Miami, Hyères, Weymouth/Portland samt Qingdao, och avslutas med en världscupfinal i Abu Dhabi.