Brand på Seglarhotellet i Sandhamn – gäster utrymdes

Det har brunnit i anrika Sandhamns Seglarhotell. Gäster fick evakueras och rökdykare behövde flygas in med helikopter för att få bukt med branden.

Sandhamn

Det var under tisdagsmorgonen som det började brinna på Sandhamns Seglarhotell. Enligt P4 Stockholm ska branden ha börjat i en källarlokal och till en början kunde inte den jourhavande brandkåren på ön släcka då det behövdes rökdykare.

Branden upptäcktes när personal på hotellet vaknade av att någonting luktade rök.

– Vi tror att det var en elbrand som har uppkommit i ett av våra behandlingsrum, säger Marcus Wallen, vd på Sandhamns seglarhotell till Svenska Dagbladet.

Med stöttning från Sjöfartsverket kunde man i helikoptrar transportera resurser och brandmän från såväl Visby som Norrtälje för att få stopp på branden i det anrika skärgårdshotellet.

– Det har varit en väldigt stökig morgon. Men allt har gått väldigt bra, inga personskador och inga större skador på fastigheten, säger Marcus Wallen till tidningen.

Totalt behövde 40 gäster evakueras från hotellet.

Efter att branden släckts strax efter klockan nio på morgonen kunde man ge det glädjande beskedet att verksamheten på skärgårdshotellet fortsätter som vanligt.

– Det kommer påverka de närmsta dagarna med lite rökdoft. Men hotellet är öppet som vanligt, säger Marcus Wallen.