BMW kastar loss med futuristisk foilande elbåt

Bärplan och eldrift i kombination är som bekant i ropet och nu kommer BMW(!) med ett bidrag till utvecklingen. The Icon var namnet. Se videon!

BMW_foilande_elbat
Bärplan och eldrift i kombination är som bekant i ropet och nu kommer också BMW med ett bidrag till utvecklingen. The Icon var namnet.

Ännu en frän rendering på något som aldrig kommer att bli verklighet? Alls icke – om man får tro teamet bakom denna minst sagt futuristiska skapelse.

Klar för produktion

Enligt uppgift ska den redan vara klar för produktion. Enkelt förklarat handlar det om en särdeles futuristisk skapelse och ett samarbete mellan biltillverkaren BMW och båttillverkaren TYDE. Resultatet är en eldriven och foilande 43-fotare som ska bara god för farter upp mot 30 knop. Bland finesserna noteras också en pekskärm baserad på BMW iDrive kontroll/operativsystem som ersätter de flesta av fartygets traditionella instrument.

50 sjömil i 24 knop

Tack vare dubbla elmotorer på vardera 100 kW och ett batteripack på inte mindre än sex BMW i3-batterier så vågar man utlova en räckvidd på mer än 50 sjömil och en marschfart på 24 knop.

Bärplan och eldrift i kombination är som bekant i ropet och nu kommer också BMW med ett bidrag till utvecklingen. The Icon var namnet.

Viskande komfort

I The Icon, som båten heter, ska man alltså kunna färdas viskande tyst och mycket komfortabelt i den rymliga loungen med panoramautsikt åt alla håll. En lounge som för övrigt är inredd med designmöbler och en kalejdoskopisk matta (en matta som reflekterar solljuset vilket ger en visuell effekt av vågor).

Se videon!

Fler bilmärken som kastat loss:
Ny skruvad båtdesign från Bugatti.
Lexus går till sjöss!
Cigarette och Mercedes bygger rekordsnabb elbåt.
James Bonds Lotus Esprit-ubåt på auktion.
BMW kastar loss!
Audi A4 på djupt vatten!
Bugatti går till sjöss.
Världens snabbaste terrängbil med vattenjet.
Fearless A28 – en Porsche på vattnet.
Mercedesdesignad monsterbåt blir verklighet.
Mercedesbåt i 30-talsstil.