BluEscape 1200 – prisad polsk glidare

Ljus, rymlig och praktisk. Det är bara en del av det som får BluEscape 1200 att kännas som en modern lägenhet.

BluEscape 1200 är bara en början. För i skrivande stund är Delphia Yachts sedan länge igång med fortsättningen på det som ska bli en hel modellserie av ljusa, rymliga och lättdrivna glidare.

Utmärkande är de långa linjerna och förhoppningen är att ett båtliv och en färd i måttligt tempo ska passa fler än bara varvets egna entusiaster.

Det handlar alltså om att se fördelarna med låg ljudninvå, snål förbrukning och allt annat som kommer med ett båtliv i deplacementfart. Men också om att lära sig hantera och leva med en slingrig gång i sned medsjö.

För att inte tala en viss bångstyrighet vid manövrering i trånga hamnar.

I övrigt utlovas rymliga och komfortabla utrymmen såväl ute som inne samt hög detaljkvalitet i stort och smått.

Vad det gäller den inbyggda bångstyrigheten kan en del avhjälpas med hjälp av tvärställda propellrar både i fören och aktern som rekommenderas varmt av tillverkaren.

Når ända fram
Sist men inte minst är BluEscape 1200 föredömligt grundgånde vilket ger tillträde till många ankringsplatser som är stängda för andra båtar i samma storleksklass.

Om, och i sådana fall när, ett exemplar av BluEscape 1200 landar i Sverige är oklart då vartvet saknar en svensk återförsäljare för tillfället.

BluEscape 1200

Längd ö a: 12,45 m
Längd skrov: 12,00 m
Bredd: 4,26 m
Djupgående: 0,84 m
Vikt: ca 8 500 kg
Max motorstyrka: 280 hk
Bränsle: 300 liter
Vatten: 300 liter
Antal personer: 8
Mer info: https://en.delphiayachts.eu