Blåsigt i Brasiliens Match Cup

Blåsigt värre är det i Vitoria, Brasilien. Björn Hansen och Magnus Holmberg inledde annars Brazil Match Cup strålande. Tre raka segrar. Nu väntar arrangörerna på att vinden ska mojna för att fortsätta regattan.

Björn Hansen, även kallad ”Piccolo Orso”, den lille björnen, har skaffat sig ett rejält björnskägg för att hitta aggressiviteten i Brazil Match Cup.

Det var en blåsig första dag som mötte seglarna i Vitoria strax norr om Rio de Janeiro. Platsen är känd för sin hårda vind och onsdagen innebar inget undantag. Team Apport.net vann sina tre matcher utan att imponera mot I tur och ordning Daniel Glomb, BRA, Alvaro Marinho, POR, och Clare Leroy, FRA.

”Jag var inte riktigt på topp och gjorde ett par misstag både mot Marinho och Leroy. Lyckligtvis hade vi gett dem varsitt straff och kunde vinna matcherna trots att vi var bakom dem in emot mål. De hade helt enkelt inte tillräckligt avstånd för att hinna ta sina straff. Min besättning gjorde ett kanonjobb i den hårda vinden och lyckades ta oss ur de knipor jag satte oss i”, säger Björn Hansen. ”Vi, och framför allt jag, kommer att behöva snäppa upp oss en del för att kunna vara med och slåss om topplaceringarna här, det är helt klart”, fortsätter Hansen.

Grupp B hann bara med att köra en flight innan de blev ilandskickade pga den hårda vinden. Idag fortsätter seglingarna och arrangörerna presser på för att få igenom så mycket segling som möjligt idag då ännu mer vind väntas imorgon.

Team Apport.net representeras av Björn Hansen, Anders Jönsson, Pontus Meijer, Gustav Tempelman och Mathias Bredin medan Victory Challengelaget består av Magnus Holmberg, Charlie McKee, Oskar Ljung, Marco Constant och Magnus Augustsson.

Resultat Grupp A efter första dagens seglingar:

Björn Hansen (SWE) Team Apport.net, 3-0
Magnus Holmberg (SWE) Victory Challenge, 3-0
Ian Williams (GBR) Team Pindar, 2-1
Alvaro Marinho, (POR), Seth.pt Team, 1-2
Daniel Glomb (BRA), Team Bravissimo, 0-3Clare Leroy (FRA), 0-3

ISAF Match Racing World Championship Leaderboard (Top 8)
(After Stage 13 of 15)

1. Ian Williams (GBR) Team Pindar, 130 points
2. Mathieu Richard (FRA) Saba Sailing Team, 123 points
3. Paolo Cian (ITA) Team Shosholoza, 106 points
4. Sébastien Col (FRA) Areva Challenge, 93 points
5. Bjorn Hansen (SWE) Team Apport.net, 79 points
6. Peter Gilmour (AUS) PST, 66 points
7. Ed Baird (USA) Alinghi, 55 points
8. Jesper Bank (DEN) United Internet Team Germany, 53 points