Bestewind 50 - en långfärdseglares dröm

Bestewind 50
Bestewind 50

Bestewind 50Holländska Bestewind 50 står för både goda seglingsegenskar och förstklassig komfort. Allt till ett pris av drygt 5 miljoner kronor. Tanken med Bestewind 50 är att seriebygga en riktig långfärdssegelbåt med prestanda, stil och kvalitet. Tidigare har denna typ av båt endast byggts på beställning och till betydligt högre pris.

Bestewind 50 har utvecklats av Holländska K&M Yachtbuilders och designad av Dykstra & Partners. Gerard Dykstra har lång erfarenhet av att designa båtar med klassiska linjer. Hans konstruktioner kombinerar goda seglingsegenskaper med komfort för långfärdssegling.

I ”storbåtsvärlden” är Gerard Dykstra känd för projekt som ’Athena’, ’Maltese Falcon’ och senast 220 fots ketchen ’Panamax’ som sägs bli den snabbaste enskrovs segelbåten hittills.

Gerard Dykstra är båtkonstruktören som uppskattar att själv kappsegla, han har bla. vunnit Whitbread Round the World Race. 2005 slog han rekordet över Atlanten med ’Windrose’.

Hans egen segelbåt är en Bestevaer 53ST, byggd av K&M Yachtbuilders. Denna aluminiumbåt har legat till grund för Bestewind 50.

Bestewind 50 utmärker sig med sin raka stäv, distinkta, pilothouse och robusta utförande.

Undervattenskroppen är modern med skarpt förskepp, långa slanka linjer och effektiv köl med bulb och låg tyngdpunkt samt balanserande roder. Riggen är av 9/10-typ med konad mast.

Layouten och inredningen är ljus och luftig med en kombination av mahogny och vitmålade skott i klassisk look med ett förstklassigt utförande.

 

Det finns en stor owners cabin i fören med egen toalett och dusch. I owners cabin finns även en liten lässoffa med tillhörande sideboard. Ytterligare två rymliga dubbelhytter finns akteröver och en toalett med dusch.

 Mitt i båten finns en stor öppen salong och ett väl disponerat pentry, som även fungerar ute till havs.