Bertram 35 – ny snits på gammalt recept

Bertram 35 – modern tolkning av gammal klassiker.Nya Bertram 35 är tillverkad efter legendaren Dick Bertrams segerrika grundrecept från 1960. Men tillagningsmetoden och kryddningen är föredömligt uppdaterad.

För ett ovant öga ser den ut som vilken äldre Bertram-modell som helst.

För här finns de raka linjerna, de låga friborden, det vassa skrovet, den kantiga layouten – ja allt som kännetecknar de klassiska föregångarna.

Men en närmare granskning avslöjar att nya Bertram 35 har ett fylligare skrov, knappt märkbart på utsidan, men påtagligt på insidan och ett lyft för utrymmet under däck.

Mycket svängrum
Sin vana trogen envisas också Bertram med att kalla sina modeller för sportfiskebåtar. Detta med hänvisning till de stora utvändiga utrymmena där man har bra svängrum med agn, spö och krok.

På sportfisketemat framhåller man också att båten är god för mer än 40 knop så att man snabbt kommer till och från fiskestället.

Gott så. Men för den som inte bara är intresserad av storfångsten och som ser själva båtåkandet som något mer än bara en transport bjuder Bertram 35 också en flybridge med bra överblick.

Inte bara fiske
Interiören håller gammal praktisk Bertram-stil med en praktisk och befriande okomplicerad layout. Men se – hur mycket sportfiske- och transportbåt detta än påstås vara så finns här också bomöjligheter med en stor dubbelkoj och ett våtutrymme längst fram.

Och så lite rundade hörn och blankpolerade handtag samt räcken som extra kryddning och modern smakhöjare. 

I salongen finns också en bra U-soffa ett matbord och ett pentry. Båten är byggd i vakuuminjicerad vinylester med förstärkningar i Kevlar.

Se videoklippet med historien om klassiska Bertram och tillkomsten av nya Bertram 35.

Bertram 35

Längd: 10,50 m
Bredd: 3,72 m
Djupgående: 0,75 m
Vikt: ca 14 500 kg
Rek. motorstyrka: 2 x 460 hk
Toppfart: 40+ knop
Bränsle: 1 135 liter
Vatten: 190
Mer info: www.www.bertram.com