Beneteau Sense 51 – djärv och egensinnig ny design

annons Hela artikeln linje langre 1 stor

Beneteau Sense 51 är begåvad med en djärv och annorlunda inredningslayout som utmanar den givna grundmallen för hur en cruiser ska se ut.

Tre separata hytter. Men ingen av dem är placerad i aktern. Det räcker för att man ska förstå att Beneteau verkligen vill ompröva den gamla givna mallen och presentera något nytt i en bransch där ”nyhet” inte sällan kan vara en förlängd badbrygga och en ny dekorstipe.

Enligt grundmallen ska en cruiser i den här storleken ha en eller två separata sovhytter längst bak. Men på Sense 51 är hela akterskeppet avsett för förvaring. Med allt vad det innebär av positiva följdeffekter.

Låg profil
Den största vinsten är att man inte har behövt skapa ståhöjd i aktern vilket i sin tur har gett en föredömligt lågt placerad sittbrunn, vilket i sin tur minimerar nivåskillnaden mellan sittbrunnen och salongen. 

En snitsig hardtop/kapell-lösning med många möjligheter. Får det lov att vara bar himmel, ett sol-/regnskyddande tak eller kanske rent av ett slutet extra uterum?

Men det stannar inte där. För tillsammans har detta gett båten en tilltalande låg exteriör profil. Utmärkande för Sense 51 är också den bastanta skjutluckan som leder in till ruffen och en inredning som har allt som får en båt att kännas rymlig och luftig – ljus klädsel i väggar och tak samt många och stora ljusinsläpp.

Båten erbjuds med två eller tre separata sovhytter som ju är placerade föröver, där det också finns två separata toalettutrymmen.

Beneteau Sense 51 finns att beskåda på båtmässan i Düsseldorf den 21-29 januari där den svenska återförsäljaren Yachtsale bjuder på inträdet till alla som bokar en visning.

Kreativ layout med alla kojplatser föröver.Kreativ layout med alla kojplatser föröver.

Se också:
Beneteau Sense 55 – finurlig fransk bjässe.

Beneteau Sense 51

Längd ö a: 15,95 m
Längd skrov: 14,98 m
Längd v l: 14,05 m
Bredd: 4,86 m
Djupgående: 1,85/2,20 m
Vikt: ca 15 500 kg
Motorstyrka: 80 hk
Storsegel standard: 63 kvm
Storsegel på rulle: 53 kvm
Genua: 60 kvm
Spinnaker: 185 kvm
Code 0: 105 kvm
Självslående fock: 46 kvm
Bränsle: 415 liter
Vatten: 570 liter
Pris: från 3 650 000 kr
Mer info: www.yachtsale.se

LoggaD