Bella Zero 6.1 – första intrycken från testen

Test_Bella_Zero_6.1
En glidare och ett ärligt försök att skapa en funktionell elbåt för den breda massan. Det är den korta beskrivningen av Bella Zero 6.1. Här är första intrycken från testen.

En glidare och ett ärligt försök att skapa en funktionell elbåt för alla. Det är den korta beskrivningen av Bella Zero 6.1. Här är första intrycken från testen.

En glidare och en båt som trivs bäst i lugna förhållande och i måttliga farter. Det var intrycken från testen av Bella Zero i sin förra skepnad. Nu finner Hamnens Gustav Morin det lämpligt att testa uppföljaren längs iskanten i minusgrader.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Bella Zero 6.1 samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

Är det vettigt?

– Ja, hittills funkar det utmärkt. Speciellt som Bella Zero 6.1 är begåvad med en elmotor och ett batteripack som ska klara minus 30 grader, säger Gustav Morin.

Och denna uppföljare är bättre än sin föregångare på allt?

– Nej, inte riktigt. Den är gubevars storleken mindre och därmed inte fullt lika stabil men i övrigt noterar jag mest förbättringar – på sina håll rejäla sådana.

Som vadå?

– Nu hänger till exempel elmotorn på utsidan istället för att vara instängd i en svåråtkomlig, slamrig och på alla sätt krystad motorbrunn. Utombordaren gör alltså det som den är skapad för att göra – att hänga utombords hehe.

Se där – en ordvits. Befinner du dig i Göteborg?

– Nej, vi håller till i Täby utanför Stockholm för denna test. Det är soligt, ungefär två minusgrader och på alla sätt härligt att glida omkring i vikarna.

 

Bella Zero 6.1 överglänser sin föregångare gällande det mesta.

Är Bella Zero 6.1 den elbåt för den breda massan som den påstås vara?

– Ja, jag gillar att man hyfsat snabbt har fått ut en elbåt på marknaden till ett någorlunda rimligt pris men egentligen är den inte ny.

Inte ny?

– Nej, själva båten såldes tidigare under namnet Corsiva.

Och sammanfattningen – kan vi släppa räckviddsnojan? Är den värd sitt pris? Hur går den i sjön? Kommer den konkurrera ut allt av bensin- och dieseldrivna båtar som finns i den här klassen?

– Det får du veta när vi publicerar testen, avslutar Gustav Morin.

Se också:
Test: Test: Bella Zero 6.1 – elbåt för vanligt folk
Test: Test: Bella Zero – elbåt i takt med själen
Bella Zero 6.1 – liten och snabb elbåt till vettigt pris