Bavaria Sport 360 - tre modeller på samma skrov

Bavarias strategi är att vara lyhörd för kundernas önskemål och möta dem efter bästa förmåga med nya modeller. I nyheten Bavaria Sport 360 har det stora tyska varvet för säkerhets skull tagit fram tre varianter på samma skrov.

Den som har bestämt sig för att investera runt två miljoner kronor i nya Bavara Sport 360 står inför några tuffa beslut. Det gäller att bestämma sig för om den ska vara öppen, halvöppen eller stängd. Eller med andra ord – om man ska slå till på en Bavaria Sport 360 med tilläggsnamnet Open, HT eller Coupé.

Bavaria Sport 360 Open

Oavsett vilket så får man mycket båt för pengarna i en rak jämförelse med de flesta andra motorbåtar i motsvarande storlek. Bavaria lever som bekant på sin mycket väl utvecklade och högst rationella produktionsmetod.

Det är en stor del av hemligheten till att varvet kan hålla sina konkurrenskraftiga priser. Glädjande nog har båtarna också genomgått en markant kvalitetsförhöjning de senaste åren och de modeller som levereras i dag är produkter av hög och jämn fabrikskvalitet när den är som bäst.

Bavaria Sport 360 HT

Som vanligt när det gäller storproduktion så finns det bara ytterst begränsade möjligheter när det gäller att tillgodose eventuella specifika önskemål. Att frångå grundlayouten och till exempel placera ett pentry på ett annorlunda sätt låter sig inte göras. Ej heller kan man låta flytta ett skott eller göra några andra större speciallösningar. Det löpande bandet måste ha sin gång. Däremot är det upp till kunden om inredningssnickerierna ska vara i ljus ek eller lite mörkare teak.

Bavaria Sport 360 Coupé

I övrigt är Bavaria Sport 360, som namnet antyder en sportig och rymlig familjecruiser med gott om plats för en familj på upp till fyra personer. Hemma i Tyskland kommer flera exemplar att säljas med bensinmotorer men på våra breddgrader föredras i regel en stor eller två mindre dieselmotorer.

Skillnaderna mellan de tre varianterna på Bavaria (Open, HT och Coupé) är minimala när det gäller de invändiga utrymmena. Open-varianten är som namnet antyder befriad från tak över förar- och passagerarplatsen. HT varianten har en dörr i akterkanten och därmed en stängd salong som kan fås med soft-top eller glasfibertak och en stor tacklucka.

Sist men inte minst finns Coupé-varianten som har en stängd salong och som är den båt som är mest av en allvädersbåt för användning från tidiga vårar till sena höstar.

Bavaria Sport 360 Open, HT och Coupé

Längd: 11,68 m
Längd utan badbrygga: 10,80 m
Bredd: 3,59 m
Höjd över vattenlinjen: 3,18 m
Djupgående: 1,15 m
Vikt ca: 6 950 kg
Rek. motor: 1 x Volvo Penta D&-370 EVC eller 2 x Volvo Penta D3-220 EVC
Bränsle: 520 liter
Vatten: 250 liter
Antal personer: 8
Pris Open med 2 x Volvo Penta D3 220 hk: från ca 1 797450 kr
Pris HT med 2 x Volvo Penta D3 220 hk: från ca 1 969 950 kr
Pris Coupé med 2 x Volvo Penta D3 220 hk: från ca 2 027 450 kr
Mer info: www.bavariasverige.se