Bavaria Sport 31 – cruiser med maffiga mått

Bavaria_31_ovan
Bavaria Sport 31

Bavaria_31_ovanDet verkar inte finnas något stopp på Bavariavarvet. De spottar ur sig en jämn ström av nya modeller. Senast i raden är en ny 31-fotare till Sport Cruiser-serien.

Enligt Bavaria har den nya 31:an genomgått ett avancerat utvecklingsarbete som ska ge Bavaria Sport 31 ger en bra avvägning mellan pris, komfort och prestanda.

För att vara en 31-fotare är den riktigt rymlig invändigt och formgivarna har gjort sitt bästa för att dölja de bulliga, breda och höga yttermåtten.

Nu går det att få joystick för enklast möjliga manövrering till samtliga Bavariamotorbåtar med dubbelmontage. Det här gör tilläggningar och manövrering i lågfart till en barnlek.

Vid dubbelmontage finns följande motorval: 2 x Volvo Penta 5,7 GXIE, Mecruiser 2 x 5,0 MPI DTS 260 hk eller 377 MAG DTS 320 hk bensinmotorer. Dubbelmontage diesel är 2 x Volvo Penta D3-220 eller D4-260.
Nya 31:an kan även levereras med enkelmontage av Volvo Penta D6-330 och 370. Enkelmontaget ger ett lägre pris och lägre servicekostnader för den som vill hålla kostnaderna nere

Den har liksom sina föregångare en öppen sittbrunnen med stora ytor att fläka ut sig på. En stor u-soffa som ger bra plats runt bordet och en stor solbädd med ett rejält och lätt åtkomligt stuvutrymme under. Utrymme och komfort är ledord för Bavarias motorbåtar snarare än körglädje. Men de hävdar att de har lagt ner mycket tid på den punkten och att förarplatsen ska vara ergonomiskt utformad.

Bredvid föraren finns en bekväm passagerarstol som kan vikas fram ur soffan.
Det är smidigt att ta sig förut på fördäck tack vare breda och trygga gångbord. Bavaria själva menar att den nästan har lite ”walkaround-känsla”.

Interiören i Sport 31 innehåller stor dubbelkoj i stäven, salong midskepps och en akterhytt. Salongsoffan kan kompletteras med sittpallar vilket ger plats för många runt bordet. I salongen finns också ett rejält pentry om styrbord.

Våtutrymmet, som är hämtat från storasystern Sport 34, sägs vara rekordstort för klassen. 
I stäven finns förutom generös dubbelkoj garderob och hyllskåp.

Akter om salongen finner man en stor separat hytt med dubbelsäng. Här finns också en rejäl sittsoffa, garderob, hyllskåp och gott om stuvutrymmen.

Bavaria_31_akter

Bavaria_Sport_31_extr

Bavaria_sport_31_interior

Bavaria_31_ovan

Data Bavaria Sport 31:
Längd över allt 10,06 m

Skrov längd 9.61 m

Bredd 3,31 m

Djup 0,73 m

Depl. 5,470 kg

Bränsle 520 l

Vatten 150 l

Höjd i salong ca. 1,90 m

Mer info: www.bavariasverige.se