Bättre än väntat på Scandinavian Boat Show

Scandinavian Boat Show Marie-Louise Johansson Thomas Sandberg
Scandinavian Boat Show Marie-Louise Johansson Thomas Sandberg

Scandinavian Boat Show Marie-Louise Johansson Thomas Sandberg– Mungipa ner var det nog innan mässan. Hur ska det här gå undrade vi och båtutställare? Men så här dagen efter är det mungipor upp, säger Thomas Sandberg, projektledare för Scandinavian Boat Show om årets höstmässa som avslutades under söndagen.

Med finanskris och börsras i bagaget var det många som undrade hur det skulle gå för årets Scandinavian Boat Show.

Gråa orosmoln hängde över framför allt vår utställare som säljer båtar. Förväntningarna var låga och då är det tufft att gå in i en lång och mörk vinter om man jobbar i båtbranschen, säger Thomas Sandberg.

Men det var överlag glada miner när mässan slog igen sina dörrar söndag eftermiddag, menar Thomas. Flera båtutställare hade sålt båtar i volymer som påminde om tiden före finanskrisen, däribland Bryggan i Väst fem båtar, Delta Yachts två båtar, Nord West två båtar.

RTC båtkontakten sålde 37-fotaren Grand Soleil och Oxelösunds Båt&Motor sin cruising-katamaran Lagoon 380 som fanns att beskåda på mässan. Även andra återförsäljare rapporterar om positiva köpsignaler och hoppas på avslut den närmaste tiden.

– Ja, det var väldans glatt, säger Thomas Sandberg som också framhåller den trevliga stämningen i den Yacht Club som hade fest, mingel och skön musik på eftermiddagar och kvällar.

Statistiken över antalet besökare var under måndagen inte klar men Thomas spår totalt sett en mindre nedgång.
Stockholmsmässan arrangerade under helgen även två andra mässor, en om mat och en om hälsa.

– Vad vi kan se är att det är fler som har vandrat mellan mässorna om mat och hälsa och båtmässan. Förra året var det under lördagen cirka 2 000 personer som besökte mer än en mässa, i år var den siffran 6 600.

I år hade Stockholmsmässan ordnat gratis transport med bussar från Hamngatan till mässan i Älvsjö. Även det ett lyckat drag, enligt Thomas.

– Gratisbussarna var knökfyllda hela tiden.

Nu växlar Thomas Sandberg, Marie-Louise Johansson och gänget bakom Scandinavian Boat om:

– Först julfest, sen Allt för Sjön, säger Thomas som meddelar att det bland annat blir mängder av tillbehör att ta del av på den mässan

– Marie-Louise som ansvarar för tillbehören är på hugget. Där är det redan så gott som fullt.