Båtmässorna Scandinavian Boat Show och Allt för sjön slås ihop

Scandinavian_boat_show
Scandinavian Boat Show

Scandinavian_boat_showTvå båtmässor blir en – höstmässan Scandianavian Boat Show, där mest stora båtar ställts ut, slås ihop med den stora vårmässan Allt för sjön. Trist för båtfolket men Stockholmsmässan tror att det är bra för branschen.

– Det här tror vi blir positivt för hela branschen. Vi har fått många synpunkter från utställare på att det finns för många båtmässor i dag och att man har svårt att mäkta med två inomhusmässor med bara fyra månaders mellanrum, säger Thomas Sandberg på Stockholmsmässan som är projektledare för Allt för sjön och Scandinavian Boat Show.

Han fortsätter:

– Bland besökarna är det säkert en del som kommer att sakna höstmässan, men å andra sidan blir vårmässan en ännu starkare upplevelse för dem när vi verkligen kan vara säkra på att samla hela branschen på en gång.

Det har blivit stor konkurrens mellan båtmässorna, inte minst sedan branschorganisationen Sweboat drog ingång den flytande båtmässan ”Allt på sjön” i Gustavsberg i höstas. Men enligt Stockholmsmässans vd Patric Sjöberg har Stockholmsmässan och Sweboat bra kommunikation.

– Det är viktigt för oss att hela tiden följa de branscher vi samarbetar med och att anpassa utbudet av mässor till de behov som finns vid olika tidpunkter. Vi har haft en bra dialog med båttillverkarnas organisation Sweboat och är övertygade om att den här kraftsamlingen kommer att bli riktigt bra. Allt för sjön är redan i dag vår största publika mässa med över 100 000 besökare varje år, men nu kommer den att lyfta till en ny nivå, säger Sjöberg.

 

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö