Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Både båtmässan i Göteborg och Stockholm tvingas att ställa in sina mässor 2021. Istället diskuteras digitala satsningar.

Efter 86 raka öppningar av mässan så måste Allt för sjön hålla stängt år 2021. Även båtmässan i Göteborg tvingas stänga för att kunna följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Allt för sjön pågår vanligtvis varje år i mars under tio dagar. Mässan lockar närmare cirka 70 000 besökare och 400 utställare.

– Vem hade trott i mars 2020 när vi tvingades avbryta Allt för sjön mitt under genomförandet att inte heller 2021 års mässa skulle gå att genomföra? Covid-19 utmanar men ger också förutsättningar att skapa något nytt. Allt för sjön är viktig för våra utställares säsongsstyrda försäljning – inte minst nu när det rådande hemesterfirandet har ökat efterfrågan på sjölivet i allmänhet och båtar i synnerhet, säger Hanse Thorslund, projektledare Allt för sjön.

Känslan är att det kommer att bli ytterligare en fantastiskt blomstrande båtsommar.

Jacob Ryder, Båtmässan.

– Vi satsar stort på en digital båtvecka och båtbranschen har haft en bra säsong med stor försäljning så detta kan bli riktigt bra. Det här kan också bli något nytt för Allt för sjön och som stärker, kompletterar och fungerar av egen kraft, säger Hanse Thorslund.

Tillsammans med utställare och samarbetspartner ska man nu satsa digitalt istället.

Även Båtmässan i Göteborg planerar ett digitalt event under namnet Västkustens Båtvecka.

– Håll utkik i våra kanaler, vi hoppas att vi kan dela något roligt lite längre fram, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan Göteborg.

År 2022 planerar mässorna att hålla öppet som vanligt.

Foto: Jonas Sveningsson.