Båtmässan Allt för sjön – pandemins senaste offer

Batmassan-allt-for-sjon-staller-in-pga-corona
Båtmässan Allt för sjön, ett säkert vårtecken tvingas ställa in på grund av pandemin.

Båtmässan Allt för sjön, som skulle ha genomförts 12–20 mars, ställs in på grund av den ökade smittspridningen av Covid-19. Hamnen ringer upp bedrövade projektledaren Hanse Thorslund.

Allt för sjön, som för många är ett säkert vårtecken och själva startskottet för den nya båtsäsongen, kommer tyvärr att ställas in på grund av pandemin.

Se också:
Båtmässan i Göteborg ställs in på grund av ökad smittspridning
Allt för sjön 2021 stängs på grund av Coronaviruset

Detta blir det tredje året som båtmässan drabbas. Tidigare genomfördes bara den första halvan av Allt för sjön varpå portarna stängdes, och året därefter blev det ingen mässa alls.

Hoppades in i det sista

Förhoppningen var in i det sista att det skulle räcka med att visa upp vaccinationsbevis mot Covid-19 samt giltig legitimation. Men nu får alltså alla båtintresserad vänta på att Allt för sjön ska slå upp portarna i ytterligare ett år.

Bedrövade arrangörer

– Det är ett så trist beslut att fatta och hade mässan bara legat någon månad senare så hade det fortfarande funnits hopp. Med rådande restriktioner kan vi dock inte arrangera den mässa som utställare och besökare vill ha, säger en bedrövad Hanse Thorslund, projektledare Allt för sjön, när Hamnen ringer upp.

Stångas med ovissheten

– Just nu känns det bara blytungt eftersom vi hela tiden har fått stångas med en hopplös ovisshet, avslutar Torslund.

Nästa Allt för sjön på Stockholmsmässan planeras till mars 2023.