"Båtliv ska vara enkelt och billigt"

Ungdomarna på Marina Läroverket har renoverat en klasslisk Ockelbo HT 19 som ska ställas ut på båtmässan Allt för sjön
Ungdomarna på Marina Läroverket har renoverat en klasslisk Ockelbo HT 19 som ska ställas ut på båtmässan Allt för sjön

Ungdomarna på Marina Läroverket har renoverat en klasslisk Ockelbo HT 19 som ska ställas ut på båtmässan Allt för sjönUngdomarna på Marina Läroverket har renoverat en klasslisk Ockelbo HT 19 som ska ställas ut på båtmässan Allt för sjön och samtidigt auktioneras ut på Hamnen.se.  Vi vurmar för det billiga och enkla båtlivet och kommer att följa projektet. Kom och inspireras av ”Det enkla båtvlivet” på mässan, få tips om begagnatköp och ta chansen att göra ett klipp under auktionen.

Ett rikt båtliv behöver inte kosta skjortan. Det visar ungdomarna i projektet ”Det enkla båtlivet” när de under mässans gång putsar upp en klassisk Ockelbo HT19. Sista lördagen under mässan auktioneras båten ut på Hamnen.se.

– Projektet riktar sig till alla åldrar. De unga för att visa att de har råd att skaffa båt och till de äldre för att de ska minnas hur härligt enkelt det var att äga och hantera en liten båt, säger Thomas Sandberg, projektledare för Allt för sjön och står i spetsen projektet.

Båten köptes in för 40 000 kr och eleverna har under vintern gått igenom de viktigaste slitdelarna, noterat och dokumenterat brister och gett båten en rejäl upputsning.

Arbetet fortgår under mässan och eleverna kan personligen berätta och visa, med hjälp av bilder och video från arbetet, vad man ska tänka på vid köp av en begagnad båt.

Små billiga begagnade båtar ger verkligen utlopp för äventyrs- och upptäckarlusten. Man kan sniffa längs strandkanter i jakt på små stränder och gömda laguner och komma in i grunda vikar. Finns ingen ruff sover man i tält eller med himlen som utsikt. Finns inget pentry tar man med campingkök och har havet som diskho. Mat handlas färsk i skärgårdshandeln, inget kylskåp behövs.

Ockelbo HT19 är bara ett exempel på alla bra enkla begagnade båtar som kan ge en fantastisk båtsommar för lite pengar.

Projektet är ett samarbete mellam Allt för sjön, Hamnen.se, Marina läroverket och Sweboat.

Ett exempel på en billig glidarbåt är Snipan Myra 20

Ett exempel på en billig glidarbåt är Snipan Myra 20. Gott om sittplats, bränslesnål och hög charmfaktor.

Hardtop båtar är odödliga designmässigt.

Hardtop-båtar är odödliga designmässigt. Konceptet är minst 50 år gammalt och det finns många äldre och billiga men fortfarande hållbara alternativ. Här en Rana 17.

Albin Vega är en klassiker som tål det mesta. Den har seglats runt jorden och rymmer fyra personer

Albin Vega är en klassiker som tål det mesta. Den har seglats runt jorden och rymmer fyra personer. En bra lite större billig båt att börja utforska båtlivet med.