Båtliv på vintern – full fart med båten i skidbacken!

Båtliv på sommaren i all ära. Men med rätt inställning och rätt typ av båt kan båtliv på vintern vara minst lika givande. Se och lär.

Boat_down_a_skislope
Med rätt typ av båt och inställning så behöver inte båtlivet vara begränsat till sommaren.

Hamnen har sagt det förr och säger det igen. Vintern är möjligheternas årstid när det gäller såväl vattensport som båtliv, vilket vi också har visat prov på i alla möjliga sammanhang. Ta till exempel den gången vi testade Arronet 20.5 SPO, Silver Shark BR 580 och Anytec 622 SPD i i det värsta snöovädret på 111 år (enligt SMHI). Det var måndagen den 9 november 2016.

Vattenskidor i midvintern

Eller ta den gången då vi spelade in tidernas kanske mest plågsamma julhälsning någonsin med falsksång och med Hamnens Claes Olivecrona i tomtedräkt på vattenskidor.

Buster som isbrytare

Men vänta bara. Det finns mer. Minst lika spektakulärt är testen där vi bryter tio cm tjock is i 15 minusgrader med en Buster Magnum M5, som verkligen fick bekänna färg.

Se också:
Vindsurfing utför en alptopp
Vild katamaransegling i skidbacken
Fantastisk segling på vintern – möjligheternas årstid!
Bästa knepen för att använda sin båt på vintern
Vattensport är vintersport!
Ragnarök – 300 kitesurfare i kamp på snö

Exemplen på stolleprov, eller kreativa sätt att förlänga båtsäsongen, är många. I Instagramlänken ovan zoomar vi in en kittlande färd i hög fart nedför en backe med en gummibåt, som norskan Ellen Frankrig-Johansen publicerat.