Båten från kultserien till salu: ”Ett stycke TV-historia”

Drömmer du om ett liv som mafioso? Nu kan det bli verklighet – i alla fall delvis – när The Stugots från kultklassikern The Sopranos säljs. 

Att The Sopranos har format och inspirerat flera av de största tv-serierna under 2000-talet är ingen hemlighet. Själv står den ut som en klassiker inom branschen där den komplexa men hänsynslösa Tony Soprano styr sitt mafiaherravälde med järnhand.

Nu, 16 år efter att serien nått sitt slut, är ett stycke rekvisita från filmen tillsalu. Om man nu kan kalla Cape Fear 47:a för rekvisita.

Båten, som i serien bar namnet ”The Stugots” har förekommit flera gånger i serien. Inte minst i pilotavsnitten där Tony Soprano tar med sin älskarinna Irina Peltsin ut på en tur.

Vuxit ur båten

Idag är Cape Fear 47:an omdöpt för att inte väcka allt för stor uppmärksamhet. Istället bär den namnet Never Enough, ett namn som stämmer väl överens med sin tidigare fiktiva ägare. Under de senare åren har båten främst används inom sportfiske och den nuvarande ägaren säljer båten då han känner att han är i behov av en större båt.

– Min kund köpte den här båten 2016, främst för att han och hans familj älskar att fiska. Vid det laget hade den använts mycket och behövde en del arbete. Han tycker att det är synd att behöva sälja, men hans barn blir äldre, och deras behov av att äga en större båt övertrumfar deras behov av att hålla fast vid ett stycke TV-historia, skriver mäklaren Paul Ouimette i ett pressmeddelande.

Bilder från båtmäklaren hemsida visar en välhållen båt som säkerligen James Gandolfini (skådespelaren som spelade Tony Soprano) skulle uppskatta

Sedan sin tid på skärmen har The Stugots blivit ordentligt uppgraderad. I motorrummet har en total genomgång och renovering gjorts, möbler har klätts om och navigationsutrustningen har fått sig en välbehövd uppgradering. Driften sköts av två Detroit dieslar på 625 hästkrafter per axel.

Tvingas sålla bland potentiella köpare

Mäklaren Paul Ouimette menar att intresset har varit enormt sedan båten aldes ut för försäljning. Till People Magazine säger han att många inte ens är potentiella köpare utan endast velat se och komma ombord på båten.

Nog är det ett stycke historia inom popkulturen som är tillsalu. Vad ligger då prislappen på? Ringa 299 990 dollar eller knappa 3,2 miljoner svenska kronor.

Ett kap!