Båtar och husvagnar under samma tak på vårens mässa

Båtar, husbilar och husvagnar på samma gång. Det är den nya receptet för vårens upplaga av båtmässan Allt för sjön.

Förändringens vindar blåser i mässbranschen viket innebär nya förutsättningar. I höstas nåddes vi av nyheten att Stockholmsmässan ska säljas och att byggnaden ska rivas till förmån för nya bostäder och arbetsplatser.

Den närmaste tiden, oklart hur länge, kommer man dock fortsatt att bedriva mässverksamhet i lokalerna. Något som i klartext innebär att vårens upplaga av Allt för sjön med start den 7 mars kommer att arrangeras parallellt med den helt nya mässan Stockholm Husvagn Husbil. Bakom mässan står Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund (HRF).

”Mer av en totalupplevelse”

– Vi är glada att kunna bredda utbudet som möter besökaren på Allt för sjön. Genom samarbetet med HRF erbjuder vi nu än mer produkter och möjligheter för alla som gillar en aktiv fritid, resor och avkoppling både till lands och sjöss. Totalupplevelsen för våra besökare blir större, säger Hanse Thorslund, projektledare för Allt för sjön.

Backar man tillbaka bandet till 1971, när Allt för sjön för första gången arrangerades i Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö, kan man konstatera att kombinationen av en aktiv fritid både på land och till sjöss ansågs vara en perfekt kombination redan då.

– När Allt för sjön arrangerades för första gången i Älvsjö omfattade utställningen mer än bara båt. Besökaren kunde då ta del av andra fritidens kapitalvaror såsom småhus, husvagnar, simbassänger, bastuanläggningar och allt som hör camping till, Fortsätter Hanse Thorslund.

Gott om arbetsbåtar

I planen för vårens mässa ingår också att inkludera Work Boat-mässan i samma veva. En mässa för yrkespersoner, kommuner, myndigheter och organisationer som är i behov av tjänster och produkter inom den maritima industrin. En i idé som föddes för att Team Marin ville skapa en kontaktyta mellan varv, tillverkare, återförsäljare och yrkesskeppare.

Årets upplaga av Allt för sjön får ett betydande inslag av arbetsbåtar.

Precis som i fjol går Allt för sjön under två långhelger, och håller stängt däremellan. Första långhelgen är 7–10 mars och arrangeras då parallellt med Antikmässan. Andra långhelgen, 14–17 mars, arrangeras Allt för sjön parallellt med den helt nya mässan Stockholm Husvagn Husbil. För mer information om Allt för sjön, vänligen besök www.alltförsjon.se.