Barracuda 7 – ny prispressad hyttbåt

För drygt fem år sedan lanserades Barracuda 9 som var först ut i en serie av prispressade hyttbåtar med utombordare. I höst är det premiär för minstingen Barracuda 6.

Först kom Barracuda 9. Sedan Barracuda 7. I höst kommer också 6:an som är en ännu nättare variant med sina 6,5 meter men som i övrigt bygger på samma grundrecept. 

Det handlar om att man ska kunna sticka ut i alla väder och färdas väl skyddad i en hytt tills man har nått destinationen som, när det gäller Barracudans kunder, ofta är en bara plats att fiska eller dyka på.

I direkt anknytning till styrplatsen finns en kapell–, eller skjutdörr (beroende på vad man kryssar för i beställningsordern) som gör det lätt att komma ut snabbt på däck.

I övrigt finns ett koj för enstaka övernattningar samt ett dugligt pentry med kokplatta, kyl och förvaringsutrymmen.

Ytterligare exempel på snitsiga finesser är tre stycken låsbara förvaringsutrymmen som sväljer det mesta som kan tänkas behövas av tampar, ankare och fendrar men som också kan fungera som fisksumpar.

Barracuda 7 avsedd för motorer på upp till 140 hk och om den har liknande sjöegenskaper som sina större syskon så planar den lätt och uppför sig värdigt även i mer utmanande förhållanden.

Vad nyheten kommer att kosta är ännu ej klart men Hamnen.se hoppas kunna uppdatera denna artikel med ett pris inom kort. Håll ut.

Se också:
Test – Beneteau Barracuda 9.
Test – Beneteau Barracuda 7.

Beneteau Barracuda 6

Längd ö a: 6,50 m
Längd skrov: 5,52 m
Bredd: 2,40 m
Längd skrov: 5,52 m
Vikt (utan motor): 1 403 kg
Djup: 0,50/0,90 m
Max motor: 140 hk
Bränsle: 100 l
Vatten (extra): 20 l
Antal pers: 6
Pris: ej fastställt
Design: Bénéteau Powerboats
Mer info: www.beneteau.com