Bärplansmagi i Kattegatt – följ Magne Klanns äventyr

Geir-Magne-Klann-foilFölj med när äventyraren och mångsysslaren Magne Klann ger sig ut på bärplan i Kattegatt och Skagerrak. Ett mäktig segling som inte bör missas!

Geir-Magne-Klann-foil

Väderbiten kappseglare, journalist, författare, fotograf och äventyrare. Orden att beskriva Magne Klann är många och det råder inga tvivel om att han är något av en havets allkonstnär. När vi senast skrev om norrmannen med en hunger för nya äventyr tog han sin segeljolle längsmed hela den norska kusten.

Då tog han sig över en period på 53 dagar seglade från Nordkapp i norr till Lindesnes i söder. En resa som bjöd på många känslor.

– Det har varit fantastiskt skrämmande magiskt och njutbart, sammanfattade Magne Klann efter målgången 2018.

På vägen samlade allkonstnären på sig plast och annat skräp ur havet i en ambition att visa på problemet med allt mer nedskräpade hav.

Följ med ut och flyg på Geir!

Ute på nya äventyr

Med Geir, en foilande katamaran av fabrikatet iFLY 15 byggd i Isomatexfiber (till skillnad från den vanliga konstruktionen i kolfiber som är mer resurskrävande) ger han sig ut i väder och vind då de allra flesta helst hade stannat kvar i ruffen med värmaren på.

Tillsammans med kompanjonen Morten Christensen har de tidigare seglat med sin foilande katamaran i Norge. Men i år sattes kursen mot Danmark och nya äventyr.

I ett klipp på sin Youtube-kanal delar Magne Klann med sig av erfarenheterna från sin resa och vi får följa med ut och flyga med Geir.