Baltic 111 Raven – här testas den extrema kolfibercruisern

Extrem kolfibercruiser. En motsägelsefull beskrivning kan tyckas. Men det är just vad det handlar om när det gäller Baltic 111 Raven som precis har avslutat sina första testseglingar. Se videon!

Baltic_111_Raven
Extrem fullblodscruiser – ett motsägelsefulltbeskrivning kan tyckas – men det är just vad det handlar om när det gäller Baltic 111 Raven som precis har avslutat sina första testseglingar.

En succé som visade prov på båtens fantastiska egenskaper och som verkligen gav mersmak. Ungefär så brukar det låta när båttillverkare har testat sina nya skapelser och så sammanfattar även Baltic Yachts premiärturen med nya Baltic 111 Raven. En rejäl sådan som ska ha sträckt sig över 10 dygn och där man lär vara speciellt nöjd med båtens prestanda.

Se också:
Baltic 117 Custom – specialbygge för de absolut rikaste
111 fot kompromisslös kolfiber – här är Baltics nya värsting

”Fin balans”

Enkelt beskriven är hon den den största båten hittills med foils och även om det inte rör sig om bärplan som lyfter hela skrovet ur vattnet så ska de avsevärt minska vattenmotståndet. För balansens skull har Raven också tre försegel.

En cruiser – det må vara – men Baltic 111 Raven är likväl ett foilande fullblod helt i kolfiber. Se videon från de första testseglingarna!

– Raven har hittills motsvarat alla förväntningar och vi är mycket nöjda med resultatet av ett mycket effektivt samarbete med foilingteamet, riggleverantören, segelmakaren, konstruktionsingenjörerna och byggteamet här på Baltic Yachts. Testerna har hittills varit både mycket lovande och mycket framgångsrika, men detta är bara det första steget säger Henry Hawkins, vice VD på Baltic Yachts.

Leverans i oktober

En två år lång bygg- och testperiod börjar sålunda lida mot sitt slut och i oktober kommer Baltic 111 Raven att överlämnas till sin ägare.