Axopar höjer ribban med en ny serie 29-fotare

Bekvämare, skarpare, snålare, snabbare, starkare och mer effektiv. Det är bara en del av allt som utlovas i en ny serie 29-fotare från Axopar som premiärvisas på båtmässan i Düsseldorf i januari.

Axopar_29_Cross_Cabin
Axopar 29 Cross Cabin firar världspremiär på Boot Düsseldorf i januari 2024.

Först en tillbakablick på de tio år som gått sedan Axopar lanserade sin första båt – Axopar 28. Ett decennium som man i ett pressmeddelande sammanfattar med orden ”innovation, tillväxt och banbrytande prestationer”. Men också med konstaterandet att man ”ligger i framkant av utvecklingen som det ursprungliga äventyrsföretaget”.

Se också:
Test: Axopar 45 – frisk satsning i hyttbåtsdjungeln

Ny serie 29-fotare

Med detta sagt passar man sedan på att flagga för en ny serie 29-fotare där man heller inte skäms för sig:

”Den nya Axopar 29-serien kommer att visa prov på företagets orubbliga beslutsamhet att fortsätta tänja på gränserna gällande innovationer design, effektivitet, körbarhet och funktionalitet.”

I den nya serien utlovas också:

* Skarpare industriell design som är mer slående i alla sina detaljer,
* Bättre utnyttjande av utrymmen ombord samt övernattningsmöjlighet för upp till 4 personer.
* Nytt multifunktionellt fördäck med framåtvända sittplatser och en L-soffa som kan förlängas till en u-soffa och solsäng som tillval.
* Förbättrad skrovdesign förbättrad hydrodynamik och byggnadsmetoder och vilket i praktiken innebär mindre förbrukning och ökad räckvidd.
* Mer kraft i samband med introduktion av Mercurys Verado V10-motorer.
* Nya smarta funktioner och lösningar.

Axopar 29 kommer i tre varianter – Cross Cabin, Sun Top (bilden ovan) samt Spyder.

Tre varianter på samma skrov

Först ut i den nya serien är Axopar 29 Cross Cabin som premiärvisas på Boot Düsseldorf med start lördag den 20 januari. Cross Cabin kommer sedan att följas av Sun Top och Spyder i tur och ordning.