Arronet 24 5 Surprise – första intrycken från testen

Arronet-hyttbat-245
Ännu en i mängden av alla hyttbåtar i plåt, skulle man kunna tro, men Arronet 24 5 Surprise har ett kort i rockärmen.

Ännu en i mängden av hyttbåtar i plåt, skulle man kunna tro, men Arronet 24 5 Surprise har ett ess i rockärmen. Här är första intrycken från testen.

Rejäl, stryktålig, underhållsfri och pålitlig – det har vi hört till leda när det gäller aluminiumbåtar och nu hoppas vi verkligen att Arronet 24 5 Surprise har något mer att komma med.

Så Gustav Morin – har den det?

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Arronet 24 5 Surprise samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

– Ja faktiskt. Tillverkaren Arronet Aluminiumbåtar har satsat på en verkligt rejäl och effektiv produktionsanläggning i Öregrund. Något som har bäddat för en lika effektiv produktionsmetod där de bygger in många proffsiga egenskaper och finesser. Finesser som man annars bara ser i yrkesbåtar, om ens det, säger Gustav Morin.

Som vadå?

– Ja, vad sägs om att hytten är gummiupphängd vilket dämpar såväl rörelser som vibrationer och oljud på ett effektivt sätt?

Gustav fortsätter:

– Och det fungerar verkligen. Båten imponerar på många sätt när det gäller kör- och åkkomfort. Detta kulle kunna vara den tystaste båt som Hamnen någonsin har testat – vilket inte säga lite. Hyttbåtar brukar annars kunna vara riktiga resonanslådor och slammerburkar.

Men?

– Vadå men?

Ja, det brukar komma ett men efter att en båt har fått en skopa beröm.

– Ja det är klart. Även om båten är fantastisk när det gäller kör- och åkkomfort så gör den sig fortfarande bäst på någorlunda skyddat vatten. Ska man ut på öppet hav i busväder så kan det ju fortfarande bli stökigt. Sedan var det ju det där med det flyttbara räcket…

Flyttbara räcket?

– Ja det är verkligen inget minus, snarare tvärt om, men om man inte vet om att det kraftiga räcket i aktern är löstagbart så skulle man kunna luras att lita på det när man tappar balansen. Men då får man räcket med sig när man ramlar i sjön. Ingen stor grej, det gäller bara att veta om det.

 

En bra vinterbåt och en båt som bjuder många smarta lösningar. Mest imponerar dock den slammerfria gången och den låga ljudnivån inne i hytten.

Några fler iakttagelser som du kan bjuda på redan nu?

– Ja, jag är inte jätteimponerad över toppfarten och förbrukningen men tror att mycket skulle kunna förbättras med lite intrimning, propellerval och finlir. För övrigt är detta en bra vinterbåt.

Tack – och nu kan du lika gärna släppa allt. Toppfart? Analys av sjöegenskaperna? Mer om körkomforten? Inredningen? Lastytorna? Finesser i stort och smått? Hur den står sig mot konkurrenterna…?

– Nej det får vänta till testen som publiceras inom kort (uppdatering – testen är nu är publicerad), avslutar Gustav Morin.