Årets största kappsegling bjuder på fina förhållanden

Tjörn Runt KyrkesundDen 48:e upplagan av Tjörn Runt seglas lördagen den 20 augusti och 415 båtar är anmälda.
– Årets Tjörn Runt ser ut att få fina vind och väderförhållanden som passar alla seglare. Och kanske är det i år bland ”blekskenarna” vi hittar en vinnare, säger Anders Thorén, tävlingsledare för Tjörn Runt.

Som ”blekskenare” räknas exempelvis Accenter och NF som till synes skenar fram när det är bleke.

Så kanske är det läge för team Oskar med Hans Oskarson att ta en andra seger. Men på startlinjen finns även 2009 års vinnare Arne Goksöyr, Bengt Falkenberg som vann 2003 och flerfaldiga vinnaren Michael Collberg samt även Mats Johansson som senast vann 2008. I de övriga besättningarna lurar flera väl meriterade seglare och många tidigare startgruppsvinnare såsom Stefan Pavia, Emil Sandberg, Håkan Olsson, Johan Söderberg och Per-Erik Johansson.

De båttyper som i år samlat flest deltagare och seglar om egna klasspriser är Express, H-båt och IF. Nytt för i år är att båtar som seglas av endast två i besättningen (doublehanded), mot normalt fyra eller fler, får en egen start.

Tjörn Runt är den segeltävling där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden.

Upplev folkfesten på vattnet eller från land, 09:00 går första starten.

Årets upplaga av Tjörn Runt kan även följas via din dator. Klocka 11 startar webbTV-sändningen som pågår till cirka 16.00, beroende på vindförhållandena under tävlingen

https://stss.se/play/