Årets Gotland Runt väntas slå publikrekord

Nytt evenemangsområde, 310 startande båtar samt VM i short handed som en del av tävlingen. Årets Gotland Runt artar sig till att bli en riktig folkfest.

Gotland_Runt_rekorddeltagande
Gotland Runt 2022 bjuder på nytt evenemangsområde, rekordmånga startande båtar och VM i short handed havskappsegling som en del av tävlingen.

Efter ett par år av begränsningar och inställda tävlingar är världens största årliga havskappsegling Gotland Runt tillbaka. Mycket pekar också på att intresset för den klassiska havskappseglingen är större än på länge.

Se också:
Klassiska Gotland Runt blir VM i doublehanded

Förutom att inte mindre än 310 båtar redan är anmälda så väntas också 75 000 besökare till evenemangsområdet vid Wasahamnen på Djurgården som öppnar redan torsdag 30 juni. Starten går på söndagen.

310 båtar redan är anmälda till Gotland Runt 2022. 75 000 besökare till evenemangsområdet vid Wasahamnen på Djurgården.

Deltagarna ska segla från Stockholm ström genom skärgården och ut på Östersjön, runda Gotland och gå i mål i Sandhamn efter att ha avverkat 352 sjömil. Besökarna kommer att kunna ta del av båtarnas skönhet samt underhållning, seminarier, mat & dryck, utställningar och försäljning, samt olika prova på-aktiviteter för både barn och vuxna.

VM i shorthanded

Gotland Runt seglades första gången 1937 och är dels en svensk seglingsklassiker för kompisgäng och nöjesseglare, dels en utmaning för de allra bästa proffsteamen från norra Europa. I år ingår dessutom VM i havskappsegling för tvåmannabesättningar som en del i tävlingen, vilket har lockat över 80 båtar från hela Europa.