Aquador 35 AQ – våra första intryck!

Den tidigare så uppskattade designen av Aquador har nu till slut kastats ut. Och det är ingen liten ändring som skett. Häng med när vi kliver ombord på den första båten i den nya serien under premiären på världens största båtmässa.

Stilrent och klassiskt. Mjuka linjer men med bibehållen kraftfullhet. Mörkblå eller vita skrov förenade med mjörk körsbär i inredningen. En stilig båt med pondus som också var perfekt för familjen. Så startade Aquadors framgångssaga och konceptet höll länge.

Formerna förblev och det enda som egentligen ändrades var färgerna som under 2010-talet gick mot gråa skrovsidor och ljusare trä invändigt.

Först nu är det dags för en förändring värd namnet.

För tre år besökte vi Bella Boats i finska Kuopio och vd Raimo Sonninen kunde inte låta bli att visa oss några inledande skisser på vad som komma skulle på Aquadorfronten.

Raimo har senaste 45 åren levt och andats båt i alla former. Han har skapat ett företag av sin passion och lyckats med konstycket att flera gånger bli vald till Finlands främsta företagare.

Han är alltid lika ivrig att visa sina idéer och skisser och sugen på att höra vad omgivning har för åsikter.

Det han redan då visade på sin tecknade skiss har nu, ungefär 1 000 dagar senare, blivit en färdig båt. Och precis som när man i enstaka fall ser en konceptbil på en bilmässa gå snudd på oförändrad hela vägen till det rullande bandet, så förvånas vi över hur lite som förändrats på Aquadors nya 35-fotare från skissblocket till den färdiga produkten.

Se video när vi testar:
Aquador 35 ST – ljust och fräscht från Finland
Aquador 26 DC – hetaste begbåten 
Aquador 23 DC – vi synar storsäljaren
Aquador 22 WA – finmärke till vrakpris 
Bella 9000 – dubbelruff för familjeglädjen
Flipper 880 ST – fartbåt för familjen

Såhär beskrivs båten i ett pressmeddelande:

”Aquador 35 AQ är en modern båt med ett flertal innovativa lösningar för båtägare med känsla för kvalitet. Däribland finns en rymlig och modifierbar kabin med bakre vägg som kan öppnas, elstyrt takfönster, stor badbrygga, praktiskt sidodäck på förarsidan, skjutdörr på förarsidan och stor dimavstötande dubbelkonvex vindruta”.

Aquador kallar designen ”let nature in”, vilket vi gissar syftar till att man tack vare de enorma glaspartierna ska skapa en känsla av att komma nära elementen – utan att behöva besväras av dem.

Designen följer helt klart trenden med kantiga linjer, stora innerutrymmen och starkt ljusinsläpp genom stora glasytor och flera öppningsbara luckor.

Framrutan är gjord i ett stycke glas med dubbel böjning. Den har en inbakad värmefilm som ska hålla den fri från imma och fukt. Det låter super men om det fungerar får vi se i en test inom kort.

Många återförsäljare har skrikit efter något nytt och nu, till slut, har de fått svar på tal. Frågan är om konceptet går hem.

Se våra första intryck i videon ovan.

Läs vår första artikel om Aquador 35 AQ.

Mer från båtmässan i Düsseldorf:
Rapport från världens största båtmässa!
Bavaria E40 – snål, sund och sansad smygare!
XO DFNDR – med kursen satt på äventyret.
Bavaria R40 – höjer ribban med flera steg!
XO Cruiser – vårens mest vågade värsting!
Skrov med fyra steg påstås vara bästa vägen.
Intressant ergonomitänk i extrema båtar.
Aquador 35 AQ – våra första intryck!
Grandezza 25 – stilren och förvånansvärt praktisk.

Aquador 35 AQ 
Längd:10,30 m
Bredd:3,50 m
Vikt:5 700 kg
Bränsletank:599 l
Djupgående:1,0 m
Vattentank:173 l
Antal kojplatser:4+2 st
Max antal pers:10 st
Motor:2 x Mercury TDI 3.0, V6
Rekommenderad effekt:400-520 hk
Pris:3 999 900 kr
Mer info:www.aquadorboats.fi