Aquador 22 WA - finmärke till vrakpris

Man tager en Aquador 21 WA och strippar den på alla fördyrande tillbehör, finesser och detaljer. Voilà! Så får man en Aquador 22 WA.

Ja, grovt förenklat så är det så det har gått till. Det fina i kråksången är att man nu kan få en Aquador på 21 fot till ett betydligt billigare pris än tidigare. Den nya budgetvarianten kostar ca 499 000 (körklar) vilket är 200 000 kronor mindre än vad systerbåten 21 WA kostar.

Men så är listan över besparingar också omfattande. Till en början har man skippat allt vad teakdetaljer heter. Bara det en besparing på ungefär 80 000 kronor.

Sedan har den dyra Volvo Penta-dieselspisen som satt i föregångaren bytts ut mot en betydligt billigare bensinmotor, närmare bestämt en Mercury 4,3 MTI (V6) på 220 hk.

Listan på besparingar fortsätter som följer – i tur och ordning har man skippat: Färgat skrov, öppningsbara fönster/ventiler i skrovet, skåp i körsbärsträ invändigt, dekorlister i teak och klädsel av det mockaliknande materialet alcantra.

En befrielse är också att man har skippat det mer än lovligt krångliga kapellet som gav fint skydd i sittbrunnen. Men som tog en halv evighet att fälla upp. Med Aquador 22 WA kommer istället ett par enkla skydd för aktersoffan och förarplatsen.

Bra skrov
För den som kan tänka sig att alla dessa komforthöjande, statushöjande eller kanske rentav onödiga detaljer så är nya Aquador 22 WA värd en närmare titt. Speciellt som skrovet är gammalt, väl beprövat och ett av Aquadors absolut bästa.

Gamla Aquador 21 WA andas betydligt mer lyx. 

Det sistnämnda kan jag konstatera eftersom jag har kört Aquadors samtliga modeller i alla tänkbara slags förhållanden.

Aquador 22 WA

Längd: 6,80 m
Bredd: 2,49 m
Djupgående: 0,79 m
Vikt: 1 550 kg
Motor: Mercury 4,3 MTI, 220 hk
Toppfart: 35 knop
Bränsle: ca 200 liter
Pris: 499 000 kr
Mer info: www.aquadorboats.fi