Anytec A21 – första intrycken från testen

Hamnens testlag har åkt till Örnsköldsvik för att ta pulsen på Anytec A21 som överaskar på fler än ett sätt. Frågan är bara hur?

Test av aluminiumbåten och sportbåten Anytec A21

Höga kusten minsann, för att köra Anytec i dess hemmavatten förstår jag?

– Ja, exakt. Det känns spännande och nästan exotiskt att köra ut mot havet från Norrlandskusten. Oftast finns ju nya båtar att tillgå i Stockholm och ibland Göteborg eller Bohuslän. Så de flesta testerna äger rum där. Det är ett välkommet avbrott att åka upp hit till Höga kusten. Men Ö-vik är inte bara Anytecland utan också hockey-land, säger Gustav Morin.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Anytec A21 samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

Hur märks det när man kör båt?

– Det är många stora slottsliknande sjönära villor som vi passerar på vägen ut mot öppet hav. Stora tomter som man skulle kunna tänka sig har finansierats med hockey-pengar, då det står hockeymål på var och varannan tomt.

Och där håller ni på och känner och klämmer på Anytec A21?

– Ja, och den överraskar på många sätt.

Hur då?

– Det är en uppdatering av en modell som funnits i flera år och som ersatte Anytec 622 – men det blev ramaskri.

Gillade man inte nyheten?

– Det var inte bara ytterligare en aluminiumbåt, om man säger så, och den var väl lite svårsmält. Den är i hela sitt väsen annorlunda än föregångaren Anytec 622. Jag gissar att skillnaden blev för stor och att Anytec kom för långt ifrån sin läst med nyheten, så nu bygger Anytec de båda modellserierna parallellt.

Hamnens testlag åker till Höga kusten och testar Anytec A21 på öppet hav där den får jaga en drönare i hög fart. De spektakulära bilderna får ni  se i testen.

Och vad tycker du?

– Jag tycker att det är uppenbart att A21 är mer av en familje-/vattensport-/sportbåt än de grova arbetsbåtar med långa fördäck som många förknippar Anytec med. Och den har ett berättigande för den som vill ha en sån båt i aluminium, vilket inte är vanligt.

Om du gillar detta borde du också se:
Test av Anytec 622 SP – våldsam landstigning med klassikern
Test av Anytec 622 SPD – prestigebåt på prov i midvintern

Och Anytec A21 klarar Ö-viks tuffa farvatten med den äran?

– Nja, nä, jo… Det för en lång story, som vi berättar i testen. Men man kan säga att ”sportiga köregenskaper” får en ny innebörd. På gott och ont.

Fler iakttagelser?

– Ja, en ”kors-i-taket-grej” hände precis.

Jaha?

– Claes Olivecrona sa precis att Anytec A21 har det som krävs för att han skulle kunna tänka sig att övernatta i en styrpulpetbåt. Och…

Och?

– Sorry, skulle bara kolla… Ja! Vi har det på film!

Men du kan inte säga vad det var förrän testen är publicerad?

– Exakt så. Håll ut, avslutar Gustav Morin.

Läs om Anytec A21 hos Anytec boats.