Antaris Sixty6 - trivsam holländsk glidare

Väderkvarnar och träskor i all ära. Men frågan är ändå om det inte är snipor som Holland är bäst på.

Intresset för snipor ökar stadigt. En glidare som väckte extra uppmärksamhet under vårens mässor i Stockholm och Göteborg var holländska Antaris Sixty6. Inte bara för att den är bred och trygg utan också för att den rymmer upp till hela 14 personer. Laddar man sedan in det största motoralternativet (75 hk) så kommer man upp i en toppfart på 18 knop.

Men då har man mer pengar i plånboken än vett i huvudet, för att citera den gamla folkkära komikern och skådespelaren Sten Åke Cederhök. Snipor är som bekant inte byggda för att tvingas upp i planingsfart. Bättre då att glida fram i trakterna kring åtta knop och njuta av den fina kursstabiliteten.

Under körning kan man därför helt riskfritt släppa en del av uppmärksamheten från ratt och reglage och duka upp picknickkorgen. I snip-världen är som bekant själva resan målet och medhavda godsaker i det närmaste obligatoriska.

Bland finesserna noteras, förutom de många bekväma sittplatserna, också en ovanligt väl tilltagen badbrygga samt massor av stuvfack för förvaring av allt från tendrar och tampar till personlig packning. Grundpriset är 388 000 kronor. Sedan kan man välja bland massor av frestelser i listan över extratillbehör.

Exempel på frestelser är bogpropeller, teakdurk, hydraulstyrning, kylfack för att hålla det kallskurna kallt, biminitop, stereoanläggning, infällbara knapar i stället för fasta och mycket mer.


Anratis Sixty6:

Längd: 6,60 m
Bredd: 2,60 m
Djupgående: 0,75 m
Vikt utan motor: 1 200 kg
Rek. motorstyrka: max 75 hk
Bränsle: 55 l
Fart: max 18 knop
Antal personer: 14
Pris från: 388 000 kr
Mer info: sandmaritim.se