Ännu en nominering till succéduon – kan utses till Årets lag

Nomineringarna regnar in över superduon Vilma Bobeck och Rebecca Netzler. Nyligen nominerades de till seglingsvärldens kanske mest prestigefyllda pris. Nu har de även chans att utses till Årets lag på Idrottsgalan 2023.

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler är trots allt mycket nöjda med sitt VM-silver.

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler framgångar i seglingklassen 49er FX har inte passerat obemärkt förbi många. Duon har fullkomligt dominerat sin klass under det senaste året. Under för-OS i Marseille tog de hem bronset trots uteblivet deltagande i medaljracet. Under VM i Haag stod de som klara vinnare redan innan medaljracet och spikade 7 av de 15 racen. I resterande 8 var de dessutom på pallen i ytterligare 5.

Trots detta kom nomineringen till priset World Sailor of the Year lite som en överraskning för de båda för en knapp månad sedan. En utmärkelse där vinnaren offentliggörs under tisdagen den 14 november.

– Att ens bli nominerad till det här priset är otroligt stort och någonting som jag bara kunnat drömma om. Det är nog den finaste utmärkelsen man kan få inom vår idrott och det känns häftigt att få bli nämnd inom samma kategori som så många legender som fått ta emot det tidigare, sade Vilma då och och fick medhåll från sin seglingsparner Rebecca.

Då stod det dock ännu inte klart att fler möjligheter till fina utmärkelser siktades på horisonten.

Under måndagen offentliggjordes det att Bobeck och Netzler nominerats i kategorin Årets Lag under Idrottsgalan 2023.

Vem som vinner avgör Svenska Idrottsakademin som består av en sammanslutning av framstående representanter inom svensk idrott. Här återfinns allt från föreningsfolk, före detta aktiva idrottare, sportjournalister med flera.

Förutom Vilma och Rebecca nomineras även Damlandslaget i Fotboll, Herrlandslaget i Bordtennis, samt Jonatan Hellvig och David Åhman i Beachvolley. Vinnaren utses på idrottsgalan i Globen den 22 januari 2024.