Anna flyttar ombord på heltid!

En kursändring i livet och en stark inneboende längtan efter skärgård, kust och hav har lett till en ny spännande situation. Snart flyttar Anna Mourou ombord på sin nyinköpta jättelika och väldigt udda stålbåt på heltid.

I skrivande stund befinner sig Anna Mourous bjässe i Kiel på sin väg från Frankrike till Stockholm. En stålbåt på 23 x 6 meter som ska bli det nya boendet.

Ett djärvt drag kan tyckas. Speciellt som att Anna ännu inte har fått tag i någon båtplats till Boogie, som båten heter.

– Så den som har, eller kan tipsa om en båtplats, får gärna höra av sig snarast. Helst ska det vara en plats där det är okej att jag fixar lite med henne, säger Anna.

Och fortsätter:

– Det börjar ju bli lite bråttom. Men jag är lugn eftersom det finns lösningar därute – någonstans. Jag får väl börja ringa gamla Vaxholmskompisar och kolla vem som har sjötomt och egen brygga typ.

Färgstark är ordet – både för Anna Mourou och inredningen i hennes nya båt som heter Boogie. Men nu ska interiören helrenoveras i art deco-stil.

Med detta sagt har vi ringat in Anna Mourous personlighet ganska väl. Det sitter liksom inte fast. Begränsningarna är få – om ens några. Möjligheterna är desto fler.

Så vad skiljer dig från alla andra som har samma idé om att flytta ombord på en båt – men som aldrig kommer till skott?

– Modet tror jag. Jag är inte så rädd för att ett stort beslut kan bli fel. Då kan man faktiskt välja om. Kan bli dyrt dock, haha. Men det är inte så impulsivt som det först kan verka. Jag har sneglat på båtar längs Strandvägen och Norr Mälarstrand så länge jag kan minnas och nu dök det upp ett tillfälle.

Läs också:

Per och Erika flyttar ombord på en Princess 65.
Spektakulär husbåt för 50 miljoner.
Hantverkaren flyttar ombord på sin husbåt.

En jättelik stålbåt som du hittade i Frankrike?

– Ja, jag seglade i Frankrike med en god vän som var införstådd med mina planer. Han hjälpte till att leta efter en bra bobåt men till slut föreslog han helt sonika att jag skulle köpa hans stålbåt – ja alltså Boogie, säger Anna.

Hon fortsätter:
– Den ser ju lite ”rough” ut på utsidan men insidan är fin. Jag har redan fixat golvvärme och allt grundfix. I Sverige ska jag riva några väggar, lägga in golv och lite annat för att anpassa Boogie efter mina behov.

Så det blir inflyttning inom jättekort?

– Absolut! Ska bara hitta båtplats först. Haha.

Anna Mourou har stor erfarenhet av båtar och båtliv. Men det här blir första gången som hon ska bo på en båt av den här karaktären.

Ska det bara vara ett boende eller kommer du att köra den och använda den till något mer?

– Boogie ska köras och användas till mer än bara boende. Men endast till mina privata projekt som jag tänker nu. Bland annat blir hon ju också min arbetsplats då jag jobbar som producent och kan jobba digitalt var som helst. Men det finns fler planer…

Som?

– Det får ge sig vartefter men möjligheterna är ju oändliga. Bland annat har jag och branschkollegan Maria Lanner, som är båtcoach på Neptunia, dryftat idén att arrangera en riktig flytande 90-talskonsert med våra vänner Dr. Alban och E-Type…  Som sagt möjligheterna är många.

Som du förstår så kan inte Hamnen.se bara släppa dig med detta. Vi ber att få återkomma och höra efter om hur planerna och livet ombord artade sig. Är det okej?

– Absolut! Hör av er bara, avslutar Anna Mourou.

Fotnot: Anna Mourou är grundaren till She Captain, följ dem här. Hon finns också på Instagram som @annamourou.