AMT 210 DC och BR – första intrycken från testen!

190903 AMT 210 DC2 Puff
AMT 210 DC och AMT 210 BR – första intrycken från test!

När AMT 210 DC premiärvisades på båtmässorna i Marstrand och Gustavsberg hade Skippos Gustav Morin redan hunnit med en långtidstest som omvärderade hans bild av koncepten. Här är första intrycken.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av AMT 210 DC samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

Är den så fantastiskt rymlig för sin storlek som tillverkaren säger?
– Den är rymlig, helt klart, och man har gjort det mesta rätt när det gäller optimering av platsen ombord. Men den hade kunnat vara ännu rymligare. Mer om det i testen som publiceras inom kort.

Långtidstest säger du, vad är grejen med det?
– Man hinner lära känna båten mer på djupet, så att säga. Den här gången har jag faktiskt omvärderat hela DC-konceptet en del och påstår inte längre att ruffar är helt onödiga på små båtar. Bland annat är ruffar (läs kojor) säkra och en rolig plats att stuva in barn i – eller snarare en kul plats för barn att bli stuvade i (garv). De verkar inte ha något emot att sitta där även när man kör! Vilket är positivt på nästan alla vis.

 

Det är inga bekymmer att ha med små barn ombord – de verkligen älskar att åka båt. Sittbrunnen känns säker och ruffen är otroligt uppskattad – i alla lägen.

Några extra spektakulära händelser eller upptäckter?
– Nja. Passagerarna utsattes bland annat för ösregn samt en ytterst skumpig tur över Nämdöfjärden i upprörd motsjö, vilket de förvånande nog verkade väldigt roade av. För min egen del så lyckades jag väja för en säl i sista sekund och så lyckades jag också väja för en huggorm iland under en paus. Också det i sista sekund.

Bow rider-konceptet har helt klart sina fördelar. Men för den som aldrig övernattar eller har små barn så bedömer Gustav Morin att det klår daycruiser-upplägget.

– Anmärkningsvärt var också hur framtung och trög AMT 210 DC kändes i en rak jämförelse med AMT 210 BR som bjöd på en helt annan upplevelse. Ett tips till alla båttillverkare är att tvätta av båtbotten innan Hamnen.se kommer för att testa.

Till sist, vad får AMT 210 DC för slutbetyg, hur står den sig mot konkurrenterna och är den värd sitt pris?
– Haha! Det kommer som sagt en test inom kort där vi bjuder på en mer fullödig analys. Håll ut!

AMT 210 DC/BR

Längd: 6,30 m
Bredd: 2,40 m
Vikt (utan motor): 1 000 kg
Max motor: 200 hk
Toppfart: Mer om det i testen.
Antal personer: 7 st
Bränsletank: 140 l
Mer info: www.amtboats.fi