Amerikansk lyxjakt beskjuten av turkiska kustbevakningen

Det var minst sagt dramatiska scener som utspelade sig i Turkiet då en amerikansk lyxjakt på 88 fot besköts och rammades i förra veckan. Se videon!

Amerikansk_jakt_beskjuten
Det var minst sagt dramatiska scener som utspelade sig i Turkiet då en amerikanskflaggad lyxjakt på 88 fot besköts och rammades kastade loss med sikte på Grekland.

Det var i torsdags som 88-fotaren m/y Bulger kastade loss från Yala Cavic Marina nära Bodrum i Turkiet utan att hinna speciellt långt. Vid det laget hade den turkiska kustbevakningen fått tips om att den amerikanskflaggade jakten skulle ha illegala substanser ombord.

Se också:
Dramatisk smuggeljakt i fem timmar!

Siktet var inställt på Grekland och kustbevakningen gjorde flera försök till odramatiska ingripanden. När fartyget vägrade stanna öppnade man dock eld varpå man rammade det, rapporterade Youtube-kanalen eSysman SuperYachts.

Lyxjakten vägrade stanna. Det löste den turkiska kustbevakningen med våld.

Efter denna minst sagt dramatiska manöver lyckades man gripa besättningen och bogsera tillbaks m/y Bulger till marinan. Som bilderna i denna video visar så blev skadorna på fartyget omfattande. Mycket riktigt gjordes också ett omfattande fynd av droger ombord.

Se videon!