American Magics 75-fotare flyger för första gången!

Americas Cup DefiantDet ser helt vansinnigt ut men vi lovar – det är på riktigt! Att nästa America’s Cup kommer att bli något utöver det vanliga står utom alla tvivel. Här är ett par videor som styrker det. 

Nya Zeeländarna har hunnit med att döpa sin båt och doppa den i vattnet. Men än så länge har vi inte sett den i flygande fart med seglen uppe.

Istället är det Amerikanarna som tar ledningen i matchen att visa upp något först. Och detta till trots att det enligt uppgift tagit dem 78 000 mantimmar att knåpa ihop ”Defiant” – vilket de döpt sin rymdskeppsliknande historia till.

De är alltså först ut att flyga förbi kamerorna och få alla tvivlare att äta upp sina hattar. 

För nog är det många som haft svårt att se framför sig hur en 75-fot lång enskrovare flyger fram över ytan med bara ett par bärplan i plurret. 

Men de har lyckats och det, vad det verkar, med den äran. För efter bara 90 minuter på vattnet så kunde de lyfta upp på bärplanen och strax därefter lyckades de genomföra en gipp utan att doppa magen alltför mycket. 

Det sägs att den nya båttypen kommer att vara snabbare runt en bana än den otroligt snabba 50-fots katamaranen som seglades under den förra Cupen. 

Här är en av de första vidoerna som släppts från jungfruturen. Det ser stabilt och snabbt ut!

Här får vi se hur de nästan lyckas genomföra en gipp utan att doppa skrovet. I en drönarsekvens i videon överst i artikeln ser det ut att gå ännu bättre.