Alukin C 650 – första intrycken från testen

Hamnen_test_Alukin_C_650
Hamnen lär känna Alukin C 650 som en smidig transportbåt för året-runt-bruk.

Hamnen_test_Alukin_C_650Hytten! Däri lägger den stora skillnaden mellan Alukin C 650 och liknade båtar i jämförbar storlek. Här är första intrycken från testen.

Utbudet av hyttbåtar fortsätter att växa så det knakar. Visste man inte bättre så skulle man dra alla över en kam. En närmare granskning bjuder dock oftast, för att inte säga alltid, på överrakningar. Alukin C 650 är inget undantag.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Alukin C 650 samt få tillgång till Hamnens arkiv av testade båtar!

Eller är det inte så?

– Jo absolut. Här har vi att göra med den hytt som hör till de förhållandevis största som skådats. Det finns plats för – nu ska vi se – fyr… fem… ehh… minst sex personer och med svängrum däremellan. Sedan har man satsat på en framåtlutande vindruta vilket är ett nytt grepp för Alukin. Något som också bidrar till känslan av rymd.

Det är alltså upplagt för bekväma persontransporter året runt?

– Ungefär så ja vilket för övrigt är helt i linje med hur vi har lärt känna Alukin. Man bygger båtar för året-runt-bruk eller åtminstone för körning när isen inte ligger för tjock.

Fler tidiga iakttagelser?

– Ja, jag kan säga att det är en livlig skapelse med sin 200 hästars Mercury där bak. Det hade kanske kunnat räcka med 150 hk men det här väl bra att ha lite extra att ge med en pendlarbåt som är tungt lastad. Och så…

Ja?

– Och så är 200 hästar det minsta man kan få på en Mercury om man vill ha det här stora blocket.

Vad mer kan du säga om köregenskaperna?

– Inte så mycket ännu då jag har precis bara påbörjat en test som ska pågå ett par dygn. Vi får se vad som tycks och tänks när testen publiceras. (Uppdatering: testen är nu publicerad.)

Vart bär det hän?

– Det här inte klart ännu men båten är lastad med fru och två barn – de sistnämnda med skitiga stövlar och med tanke på det senare så känns det extra bra.

Hur då?

– Om man ska stöka runt på öar med nyfikna barn och sandiga stövlar så kan en skinande vit plastbåt kännas ganska hämmande. Nu är vi rustade, avlutar Gustav Morin.

Se också:
Alukin DP 650 – egen snits i plåtbåtsdjungeln