Allsvenskan – upplagt för tufft sjöslag nu i helgen

Nu i helgen avgörs den andra av fyra deltävlingar i Allsvenskan Segling där Sveriges 18 främsta klubbar gör upp i korta, intensiva och publikfriande race.

Allsvenskan_segling
Nu i helgen avgörs den andra av fyra deltävlingar i Allsvenskan Segling där Sveriges 18 främsta kappseglingsklubbar gör i korta, intensiva och publikfriande race.

Den första delseglingen är redan avklarad och kammades hem av Hjuviks båtklubb under spektakulära seglingar i Saltsjöbaden. Nu tar de tävlande lagen sig an Långedrag utanför Göteborg i årets andra av totalt fyra, deltävlingar.

Spännande livesändningar

Allsvenskan Segling introducerades 2015. En Allsvensk säsong består av fyra deltävlingar där det genomförs många korta och intensiva kappseglingar under tre dagar. Kappseglingarna direktdöms av domare på banan. Deltävlingarna sänds live på såväl Youtube som Facebook.

Tätt och publikfriande

Under deltävlingens tre dagar genomförs upp till 45 kappseglingar, vilket innebär 15 race för varje lag. Banorna är korta och kappseglingarna mycket intensiva och nära land.

Nu i helgen avgörs den andra av fyra deltävlingar i Allsvenskan Segling. Sveriges 18 främsta kappseglingsklubbar gör upp i korta, intensiva och publikfriande race.

De tre bästa klubbarna efter säsongen blir inbjudna att delta i Sailing Champions League 2024, där de bästa klubbarna från 22 länder gör upp den hedervärda titeln att vara Champion of Champions i segling.

Öppet för alla

De tre sist placerade klubbarna efter säsongen åker ur Allsvenskan. Dock finn s chansen att kvala om en ny plats i Allsvenskan 2024. Ett kval som för övrigt är öppet för alla klubbar som är anslutna till Svenska Seglarförbundet och som vill utmana om en plats i Allsvenskan.

Återstående tävlingar:
Deltävling 2: 2–4 juni, Långedrag
Deltävling 3: 18–20 augusti, Åmål
Deltävling 4: 15–17 september, Strängnäs