Sandhamn Race Week – Film från Farr 30

Martin Strandberg leder Farr 30-serien efter första dagen i Sandhamn Race Week
Martin Strandberg leder Farr 30-serien efter första dagen i Sandhamn Race Week

Martin Strandberg leder Farr 30-serien efter första dagen i Sandhamn Race WeekSandhamn Race Week är i full gång med Expresser, F18, Drakar och ORC på startlinjen. Hamnen.se producerar film från Farr 30-klassen lördag, söndag och måndag.

I absolut bästa förhållanden med strålande sol och en stadig vind runt 5-9 sekundmeter inleddes Sandhamn Race Week på lördagen i vattnen utanför Sandhamn. Expresserna seglar om SM-titeln med 36 båtar på startlinjen. 

Express är en tuff och jämn klass ändå var det en båt som dominerade. Henri Lloyd Sailing Team med skepparen Lars Idmyr från GKSS tog två segrar, en andraplats och en tredjeplats i lördagens fyra seglingar.

IMG_2905

– Det här är ett härligt kvitto på att det är värt all tid man lägger ner, säger Lars Idmyr och lyfter fram sina kamrater ombord:

– Vi har seglat så mycket tillsammans och vi har rutinen. Och när vi sedan också har bra kommunikation ombord, som vi hade idag, då brukar det gå bra.

IMG_2908

Tvåa bland Expresserna ligger X-RAY med Joakim Rodebäck och trea är Skumpan med Ronny Gustavsson som skeppare.

IMG_2112

I ORC International leder favoriten Ralf Aspholm med sin TP52:a Datacom-Lindahl efter första dagen. Även Ralf dominerade i sin klass och vann tre av fyra seglingar. I dagens första segling blev han trea men spikade sedan de tre andra seglingarna.

Foto: Malcolm Hanes

Resultat bana:

https://www.ksss.se/sv/Kappseglingar/Regattor-2011/Sandhamn-Race-Week-med-Express-SM/Results—Fleet-Race/

Resultat hav:

https://www.ksss.se/sv/Kappseglingar/Regattor-2011/Sandhamn-Race-Week-med-Express-SM/Resultat-HAV/