Mange Olsson glad i Galway

Start Volvo Ocean Race inport Galway
Start Volvo Ocean Race inport Galway

Volvo Ocean Race

Start Volvo Ocean Race inport Galway

Ericsson 3 slutade på fjärde plats när lördagens in port-race i Volvo Ocean Race avgjordes i irländska Galway med två seglingar. Och skepparen Magnus Olsson var lika glad som om han hade vunnit hela tävlingen.
Följ med ombord på Ericsson 4 via video från BoatTube.se

– Man brukar ju säga att man inte är bättre än sin senaste tävling och eftersom vi blev femma i första seglingen och tvåa i dagens andra så kan man säga att vi är näst bäst även om vi blev fyra sammanlagt, sade Magnus och skrattade lyckligt i solskenet.

Ericsson 3 har lyckats bättre ute på oceanerna än i in port-racen. Därför var skepparen Magnus Olsson mycket nöjd med dagens två seglingar, på en kort inomskärsbana, där hans gäng blev fyra totalt.

Amerikanska Puma vann före de två spanska Telefonica-båtarna som alltid trivs i lätta vindar. Totalledaren i tävlingen – Ericsson 4 – blev femte båt och därmed tog totaltvåan Telefonica Blue in 1,5 poäng i striden om slutsegern. Ericsson 4 leder dock med sammanlagt 13 poäng.

Den irländska västkusten bjöd på högsommarvärme och ganska lätta vindar och då brukar Ericssonbåtarna ha det lite besvärligare än när det blåser rejält.
– Men det var bra lättvindsförhållanden med en stadig bris. Och vi gjorde nästan allt rätt, som taktik, manövrar, rundningar, förklarade Magnus som också hyllade sin besättning och framför allt rorsmannen Thomas Johanson samt publiken i Galway.
– Vi är vana att segla i vår ensamhet ute på havet och så kommer vi in hit och får segla inför 30-40 000 åskådare som hejar och skriker. Det är underbart, sade Magnus.

Nu väntar en veckas förberedelser innan båtarna startar nästa etapp på lördag 6 juni. Och onsdag 10 juni beräknar de nå etappmålet Marstrand och därefter väntar Stockholm.

– Det ska bli underbart roligt att komma hem till Norden och Sverige. Och jag lovar att vi vill visa alla nordbor hur bra vi har blivit. Det här stoppet i Galway har verkligen varit lyckat men jag tror att in port-racet på Kanholmsfjärden i Stockholm 21 juni kommer att slå alla rekord.

Text: Mats Olsson/ERT Foto: Oskar Kihlborg/ERT