335 – ny Coupé från Nimbus

Nimbus lanserar 335 Coupe.
Nimbus lanserar 335 Coupe.

Nimbus lanserar 335 Coupe.Nimbus 335 Coupé är en uppföljare till den större Nimbus 365 Coupé som presenterades i somras och bygger på ”sidewalk” konceptet. Lillasystern 335 Coupe har världspremiär på båtmässan i Düsseldorf den 17–25 januari.

335 Coupé är det andra steget i produktlinjen av den nya generationen av Coupémodeller från Nimbus.

Förutom sidewalk är det mest tydliga ett modernare formspråk, limmade rutor med stor välvd framruta, öppningsbar flushmonterad skjutdörr på styrbordsidan och dubbla takluckor som gör att föraren vid dåligt väder kan få god överblick och samtidigt ge god komfort för övriga ombord.

Nimbus 335 Coupé har flushmonterad sidodörr vilket ger bra gångbredd.

Den flushmonterade sidodörren medger god gångbredd och stor dörröppning samtidigt som dörren blir integrerad i designen. De polyuretanlimmade rutorna i överbyggnaden betyder att överbyggnaden får hög stabilitet och en mycket tyst salong. 

Akterdäcket är väl tilltaget och ligger i samma nivå som badbryggan och salongen.

Salongen på Nimbus 335 Coupé är ljus och modern.

Salongen, med sina stora plana ytor, upplevs som ljus och modern men samtidigt ombonad. Förarplats och instrumentering är designad för hög funktionalitet och med ergonomisk utformning.

Utvecklingen av 335 Coupe har, enligt ett pressmeddalande från Nimbus, bedrivits under ledorden: solid funktionell komfort i modern design med miljömedveten produktionsteknik och goda prestanda.

Genom Nimbus utvecklingsprocess och produktionsteknik har 335 Coupé tagits fram med fokus på miljömedvetenhet. Vid plasttillverkning används enbart vacuuminjicering. Med vacuuminjicering blir kvaliteten i skrov och däck både högre och jämnare. Dessutom blir båten lättare och styvare.

Fördelarna medverkar till att båten får god cruising-fart också med en motor, minskar såväl kostnad för båten som bränsleförbrukningen. Som en direkt följd av den minskade bränsleförbrukningen, minskar samtidigt utsläppen från motorn.

Förarkabinen på Nimbus 335 Coupé rymmer en dubbelbädd och förvaringsutrymmen.

Till båten hör en mängd innovativa lösningar. Goda stuvutrymmen och en planlösning som passar för hela familjen eller för att umgås med vänner och bekanta.

I förkabinen ryms en dubbelbädd, med stora förvaringsutrymmen, en garderob och flera välplacerade mindre stuvfack och hyllor.

Gästkabinen på babordssidan har en dubbelbädd, sittyta och stor garderob. I anslutning till gäst- och förkabin finns en toalett, försedd med separat duschkabin.

Nimbus 335 Coupés toalett har separat duschkabin.

Utöver de två kabinerna i ruffen finns det möjlighet att bädda i salongen. I båtens cockpit finns pentryt. Spis och diskho ligger dolt under corianskivor, vilka lätt kan fällas upp. Där finns även en utdragbar vin- och glasförvaring och ett rostfritt kylskåp.

Nimbus Coupé är marknadens mest sålda modellserie med över 3 000 producerade båtar genom åren.

Fakta Nimbus 335 Coupe:
Längd              10, 27 m
Bredd               3,20 m
Djupgående     1,05 m
Vikt                  4 500 kg
Bränsletank     480 l
Vattentank      190 l
Batterier          6x12V – 75 Ah
CE-kategori     B
Antal kojer      4+2

Motoralternativ
Volvo Penta D4-225/260/300 (165/191/221 kW )

www.nimbus.se