33 miljoner – ikoniska villan vid Baggensstäket är till salu

Säg den som inte har lagt märke till den sagolika fastigheten med snickarglädje och glasveranda vid Baggensstäket. Nu är den till salu. Utropspris 33 miljoner kronor. 

Hus_Baggenstaket_inledning
Den ikoniska villan vid Baggensstäket är till salu.

Få är de som inte hajar till när de passerar den idylliska fastigheten där Baggensstäket känns som smalast. Nu är hela rasket till salu. Den som hänger med hela vägen i budgivningen får inte bara en huvudbyggnad, anno 1880, med snickarglädje och en fantastisk glasveranda mot vattnet.

Se också:
Drömboende – hon förvandlar vrak till villa

Till detta kommer också fler byggnader där en liten röd timmerstuga som ska visa sig vara något alldeles extra. En stuga som en gång tjänade som gamla Stäkets krog och där svenska soldater förskansade sig under tider då skärgården inte bara var en idyll.

Ryssarna kommer!

Värst var det under Slaget vid Stäket då ryssarna ville tvinga den svenska regeringen till fredsförhandlingar. I augusti 1719 hotade de ryska galärerna att nå Stockholm via Baggensstäket, vilket ledde till en vådlig sammandrabbning. Utgången av slaget var oklar då båda sidor utropade sig som segrare. Viktigast var dock att ryssarna avbröt sina försök att närma sig staden.

Den kända villan vid Baggensstäket är nu till salu. Utropspris 33 miljoner kronor.

Trivsamt gästhus

I dag tjänar den charmiga och renoverade krogen som gästhus om ca 90 kvm. Den generösa tomten är också möjlig att dela för en hugad spekulant som vill uppföra flera byggnader.

Gammalt men modernt

I övrigt är fastigheten modernt renoverad med en ny källare, bastu, relaxavdelning och tvättstuga. Dock utan att man för den skull har gjort våld på den gamla charmen med kakelugn kakelugn i hallen, kalkstensplattor framför spisen i köket och handblåsta fönster. Se annonsen här.

Foto: Anne Nyblaeus
Instagram: anne.nyblaeus
Websida: horsetalesbyanne.com

Annonstexten i sin helhet:

Drömboende anno 1880 på generös och delbar sjötomt med flera byggnader

Delbar och unik sjötomt med gårdsliknande boende med charmig huvudbyggnad, anno 1880, med snickarglädje och sagolik glasveranda mot vattnet. Utöver huvudbyggnaden inrymmer den grönskande trädgårdstomten om 3819 kvm flera byggnader med gamla anor.

Äldst är den röda timmerstugan, en gång gamla Stäkets krog där svenska soldater en gång förskansade sig under ”Slaget vid Stäket” 1719 mot ryssarna. I dag tjänar den charmiga och renoverade krogen som gästhus om ca 90 kvm. Den generösa tomten är också möjlig att dela om man vill uppföra flera byggnader.

De nuvarande ägarna har pietetsfullt renoverat fastigheten samtidigt som den gamla charmen har bevarats med t.ex kakelugn i hallen, kalkstensplattor framför spisen i köket och handblåsta fönster. En inglasad veranda har blivit husets hjärta, ett generöst allrum med vackra fönster med ett mycket vackert ljus. Då verandan byggdes inreddes samtidigt en ny källare med bastu, relax och tvättstuga.

Trädgården är kärleksfullt anlagd med grusgångar och lång strandlinje samt vackra storslagna ekar, kastanjer och pilar. För den odlingsintresserade finns en härlig köksträdgård och dignande fruktträd.