100 knop mitt i stan – i helgen kör Bimba VM i Formel 2

Bimba_F2_VM

Bimba_F2_VM
I helgen är det äntligen dags för min första tävling i F2. Och det blir på hemmaplan i storslagen miljö på Riddarfjärden. Cirka 20 båtar kommer att storma fram i 100 knop. 

Det kommer att bli ett stort event för mig på många sätt. Dels för att det körs mitt i Stockholm! vilket är härligt då jag kommer att omges av många supporters och vänner. Dessutom kommer ca 20 förare  att delta i STHLM Grand Prix, så det blir många F2 båtar som kommer att trängas på den 4-punktiga banan som vi ska köra i 35 varv för att slutligen ha en segrare i STHLM’s Grand Prix.

Båtarna startar genom en stillaliggande start och när den röda lampan släcks drar vi iväg mot första rundningsbojen där alla i bredd skall få plats. Sekunderna innan lampan slocknar känner man hur pulsen och andningen ökar. Man har sådan fokus på startljusen att man inte ens blinkar. Det tar inte mer än 3,5 sekunder att båtarna att från stillaliggande nå 100km/h och när de vrider runt båten i svängarna uppnår de centrifugalkrafter uppåt 5 G. En obeskrivlig känsla. Något som måste ses och upplevas. Jag hoppas att så många som möjligt tar denna unika chans att få uppleva F2-racing på riktigt nära håll, känna vibrationerna och höra det otroligt häftiga ljudet av 20-talet V6:or på 200 hk som susar förbi i otroliga 100knop! Det kommer att bli täta fighter på vattnet och säkerligen krascher då Riddarfjärden alltid bjuder upp med gropig sjö. Men framför allt ett spektakulärt event med härlig racing-spirit.

Jag hoppas att vi ses på Riddarholmen den 16 och 17 juni.

Varmt välkomna att hälsa på i mitt depåtält. Jag heter Bimba, kör båt #11 för Karnag Racing Team.