1 500 nya uppdateringar i appen "Eniro på Sjön"

Sjökort är som bekant en färskvara och varje år görs runt 1 500 ändringar i Sjöfartsverkets sjökortsdatabas. Nu har man släppt de senaste uppdateringarna.

Den som planerar sin båtfärd på papperssjökort gör klokt i att köpa nya sjökort med jämna mellanrum. Men det slipper man komma ihåg själv om man till exempel använder Eniro på Sjön.

Då sker alla uppdateringarna automatiskt, årligen och kostnadsfritt. Den senaste uppdateringen släpptes igår och finns att tillgå för alla användare via Google play och App Store.

I surfplattan sker uppdateringarna automatiskt. 

Ändringarna innefattar allt som påverkar sjökortsbilden, till exempel nyupptäckta grund och undervattensstenar, ändrade fyrsektorer, korrigeringar av djup.

Det kan också vara nya/ändrade/indragna fyrar, bojar, prickar och farleder, nya bryggor och andra fasta installationer och nya fartbegränsningar.

För att nämna en del…

Sjökortsdatatan i Eniro på Sjön kommer från Sjöfartsverket, medan Eniro står för produktionen av de faktiska sjökorten och bestämmer hur de ska se ut, vilka symboler som ska användas och hur färgsättningen ska vara.

Eniro på Sjön finns även med AIS-funktion.

Så sent som för en dryg månad sedan rapporterade Hamnen.se också om att appen Eniro på sjön nu finns med AIS (Automatic Identification System). Se länken nedan.

Se också:
Populär navigationsapp nu även med AIS.