Studio ep.6 – dags att sjösätta!

Vad tänka på vid sjösättning? Vad tänka på när man ska sälja sin båt för att få mest möjligt betalt? Men framför allt – hur gör man för att få ett lyckligt båtliv med husdjur ombord? Detta och mycket mer i Studio ep.6!

En innekatt med några år på nacken eller en hund som gillar skärgård, bad och hav. Det är två heta tips för den som vill leva båtliv med husdjur.

Men viktigast av allt är att djuret, oavsett vad för sort, ges rätt förutsättningar att trivas ombord. Främst handlar det om att anpassa båtfärden för djuret, vänja det vid sjölivet långsamt och med de små stegens metod samt kanske framför allt – tänka på säkerheten.

I Studio ep.6 möter vi Anna Sandgren, båtutbildare och van båt- och hundägare som har hittat knepen för att få det att fungera.

Vi pratar också med Wille Blanck som har seglat med katter och som också har snappat det mesta av det bästa under åren med katt i båt och som delar med sig frikostigt av sina bästa tips.

Allt toppat med tre kända Youtubers på samma tema – husdjur ombord där Shaggy Seas visar hur man klarar rasting av en hund på en långsegling och varför man ska ge hunden ingefära.

Tulas Endless Summer talar om vikten av att förvara hundmaten torrt ombord och Follow the Boat fokuserar mer på kattens välbefinnande ombord.

Mer ur innehållet:

Vad man bör tänka på när man säljer sin båt
Johan Karlsson på Eriksson Marine, en av landets ledande experter på begagnade båtar, tipsar om vad man bör tänka på när man ska sälja sin båt. Sälja själv eller överlåta till en båtmäklare? Sälja på våren, försommaren eller rentav hösten? Vad säger konsumentköplagens och mycket mer.

Bästa tipsen inför sjösättning
På tal om experter så pumpar vi också den före detta varvsägaren, Båtbaronen Anders Almén, på hans bästa tips inför sjösättningen. Det handlar om planering och faktiskt – att göra det mesta av grovgörat redan på hösten – så löper sjösättningen som en dans.

Awake lanserar ny elsurfbräda
Vidare zoomar vi in den nya svensktillverkade elsurfbrädan Awake som gör hisnande 0-50 km/h på fyra sekunder och tittar till projektet X-Shore med entreprenören Konrad Bergström i spetsen som har fått 150 friska miljoner till att satsa vidare på sitt elbåtkoncept och en ny fabrik i USA.

Sist men inte minst:

Candela inleder samarbete med Region Stockholm och trafikverket
Den Lidingöbaserade svenska elbåtstillverkaren Candela samarbetar med Region Stockholm och trafikverket och utvecklar en filande och eldriven passagerarbåt som ska trafikera Slussen – Vaxholm och som räknar en tidsbesparing, jämfört med de traditionella passagerarbåtarna, på 15 minuter och en pengabesparing på 5,2 miljoner i sparade bränslekostnader.

Inspelat i samarbete med Svenska Sjö.