Nybörjare och ensam över Atlanten i en femmetersbåt

Utan vare sig seglingserfarenhet eller tvivel kastar Nicolaus loss för att korsa Atlanten i en Hurley 18 fot – med allt vad det innebar av utmaningar, lärdomar, bakslag och framgång. Se videon!

Solosegling-över-Atlanten
Novis i början men desto mer rutinerad vid målgång på andra sidan Atlanten. Häng med på Nicolaus äventyrliga solo-seglats!

Man kan förstås förbereda sig i åratal. Eller så kan man Nicolas, 28, bestämma sig lika snabbt som plötsligt. Slå till på en begagnad segelbåt modell mindre, kasta loss för ”att känna sig för” i Medelhavet. Men bara för att i nästa steg sig ut på det stora äventyret över Atlanten.

Värre än väntat

Snart nog stod det klart att det skulle bli ett större äventyr än väntat. En hård kamp mot trötthet och hunger men ständigt med sällan skådad drivkraft.

Som om inte äventyret över Atlanten vore så gav sig Nicolas sedan in i nästa äventyr. Att segla hem båten till Europa igen med allt vad det innebär av motvind och ännu tuffare förhållanden.

Novis i början men desto mer rutinerad vid målgång på andra sidan Atlanten. Häng med på Nicolaus äventyrliga solo-seglats!

Se videon där vi hänger med från en rundtur ombord till de första stapplande stegen som novis i Medelhavet. Därefter vidare till en genomgång av vad man bör veta innan man kastar loss spå stora hav med en liten båt.