Livet ovan och under ytan

Miljödebattören och författare Stefan Edman har skrivit och en mängd namnkunniga fotografer står för bilderna.
Boken med titeln ”Planeten havet” skildrar på ett storslaget sätt livet ovan och under havsytan.

Pressmeddelande från Max Ström förlag:

I alla tider har haven fascinerat människan. Haven har möjliggjort upptäcktsresor och färder över stora ytor. Haven har också i alla tider varit avgörande för människans försörjning.

Haven skapar regn och är alltså förutsättningen för jordens växtlighet. Och utan havens modererande effekt så skulle Jordens klimat pendla mellan extrem värme på dagen och extrem kyla på natten.

Kort sagt är haven förutsättningen för allt liv på jorden. Och sedd från rymden verkar Jorden nästan enbart bestå av vatten.

Författaren Stefan Edman är biolog och en av landets mest namnkunniga miljödebattörer. Han har skrivit en lång rad böcker men detta är kanske den mest storslagna av dem alla.

Han tar oss med på en svindlande resa ovan och under ytan. Vi möter ett fantasieggande djurliv, från millimeterstora organismer och sjöfåglar till delfiner och gigantiska blåvalar. Här finns storm och stiltje, öar och stränder, fyrar och fartyg och till synes ändlösa horisonter.

Boken är rikt illustrerad i färg av internationellt framstående fotografer som David Doubilet och Philip Plisson, men också av flera av Sveriges mest kända naturfotografer, till exempel Tore Hagman, Hans Strand och Jeppe Wikström.

Här finns också en viktig miljödimension där hoten mot haven skildras, samtidigt som boken lyfter fram möjligheter. Hela boken andas förundran och tillförsikt.

Stefan Edmans texter är skrivna med stor kunskap, öppna sinnen och med djup vördnad inför världshavens närmast ofattbara vidder.

Pris: 251 kr på adlibris

 

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö