Leo renoverar en 109 år gammal skuta – del 1

Efter att ha seglat Folkbåt ensam över Atlanten utan vare sig GPS eller motor började ett långt större träbåtsäventyr för unga Leo Sampson Goolden. 

Det som började med en trädkoja uppe på torra land fortsatte snart med en Folkbåt och idéellt arbete på olika varv. Idag är han en fullfjädrad båtbyggare, långseglare och mycket populär Youtuber. Häng med på Leos makalösa resa!

Leos resa mot att bli seglare, båtbyggare och populär Youtuber började med en vilsen och sökande period som resande och kringflängande tonåring.

En tillvaro som snart formades till ett tydligt mål.

Under resandets gång fann Leo vad han var ämnad för. Något som enklast och bäst kokas ned i hantverk och segling.

Makalöst driv och vetgirighet

Sagt och gjort. Den flängande livsstilen kom nu att handla allt mer om båt och båtbygge och det som saknades av erfarenhet och kunskap tog han igen med råge med ett makalöst inre driv.

Ett driv som via mängder av gratisarbete på olika varv, segling som uselt betald besättning, samt de första sjömilen på egen köl i en Folkbåt (bland annat ensam över Atlanten) har nu har lett till ett makalöst renoveringsprojekt som han dokumenterar i den mycket populära Youtube-kanalen Sampson Boat Co.

Nu är han alltså seglare, båtbyggare och Youtuber på heltid med följare i världens alla hörn.

Tally Ho ska få nytt liv

Renoveringsobjektet är den 109 år gamla segeljakten Tally Ho som ritades av Albert Strange 1909 som låg hopplöst övergiven och lämnad att dö i Oregon i nordvästra USA. Men som Leo köpte för en billig peng.

Här är Leos första möte med Tally Ho.

Hamnen.se har hoppat på tåget och kommer framöver att välja ut det mesta av det bästa gällande Leos makalösa renoveringsprojekt.

Ingångsfoto: Sampson Boat Facebook.