Gott ombord: Exotisk abborre med lime

Lime gör abborren mer exotisk.
Lime gör abborren mer exotisk.

Lime gör abborren mer exotisk.Lime är en härlig frukt att använda i matlagning ombord. Den doftar så friskt. I varmare länder köper man den kilovis, men hemma i Sverige oftast en och en. Pressa en limeklyfta i fisken före grillningen, blunda och lukta. En perfekt blandning av helsvenskt och exotiskt.

 

RECEPT – Exotisk abborre

en abborre per person
lime
grovt salt
dill
olivolja

Ta ur och skölj fisken. Låt huvudet sitta kvar. Pressa limesaften i buken. Lägg i en dillkvist eller en liten enekvist. Strö en nypa grovt salt i varje fisk. Pensla fisken på utsidan med olja innan du lägger den på grillen. Det gör att den inte fastnar på gallret. Grilla cirka 10 – 15 minuter på varje sida.

Fler recept hittar du i boken Gott ombord av Carina Lernhagen Matz, Nautiska Förlaget. Kan beställas genom www.sxk.se