12 must-haves på din båtfärd i sommar

Ingen panik – vi på Skippo har satt ihop den ultimata listan över saker du inte vill glömma.

Sommaren är här och för många båtägare betyder det bara en sak: dags att ge sig ut på vattnet! Men hoppsan, du har glömt att packa de allra viktigaste grejerna. Oavsett om du seglar solo eller har hela familjen med ombord, dessa grejer kommer att göra din båtsemester både smidigare och roligare!

Bild: Bygghemma

Gasolgrill

Perfekt för sommarens grillkvällar och tillåtet även vid eldningsförbud enligt brandförsvaret, men såklart ska man alltid vara försiktig. En gasolgrill är enkel att använda och ger dig möjlighet att njuta av grillat kött, fisk och grönsaker oavsett var du ankrar.

Stormkök

Obligatoriskt för att laga mat under alla väderförhållanden. Stormköket är kompakt, lätt att packa och kan användas med olika bränslen. Det är oumbärligt när du behöver en snabb och varm måltid på resan.

Bild: Omnia Sweden

Omniaugn och Kakmix

Perfekt för regniga dagar i båten – baka kakor och håll stämningen uppe. Omniaugnen fungerar som en miniugn på spisen och är idealisk för att baka bröd, kakor och till och med laga lasagne.

Våtdräkt till barnen

Håller barnen varma så att de kan bada längre och njuta mer av vattnet. Våtdräkter är tillverkade av neopren och hjälper till att bibehålla kroppsvärmen, vilket gör dem perfekta för kallare vatten.

Bild: skadedjursbutiken.se

Myggmaskin

Oumbärlig för att hålla irriterande insekter borta och säkerställa god sömn. En myggmaskin använder värme och doftämnen för att hålla myggen på avstånd, vilket gör kvällarna mer njutbara och stressfria.

Pannlampor

Ger nödvändigt ljus för sena kvällar och tidiga morgnar. Pannlampor är handsfree och praktiska för nattliga aktiviteter som att sätta ankar, navigera eller bara läsa en bok i kojen.

Microfiber Handdukar

Snabbtorkande och tar minimal plats, perfekt för båtlivet. Microfiber handdukar är lätta, absorberar mer vatten än traditionella handdukar och torkar snabbt, vilket minskar risken för mögel och dålig lukt.

Bild:Solhandeln

Solpanel

Ladda iPads, powerbanks och andra enheter med solceller – håll tekniken igång utan att dra på batterierna. En bärbar solpanel kan monteras på däcket och ger en miljövänlig energikälla för dina elektroniska prylar. Du kan exempelvis köpa en på Claes Ohlson eller Kjell & Company.

Manuell Espressobryggare

Starta dagen med en perfekt kopp kaffe, var du än är. En manuell espressobryggare ger dig möjlighet att njuta av en riktigt bra kopp kaffe utan att behöva en elektrisk kaffebryggare.

Miljövänligt Solskydd

Skydda huden utan att skada miljön – ett måste för soliga dagar. Välj solskyddskrämer som är fria från skadliga kemikalier som kan påverka marina ekosystem, då detta blivit ett växande problem. Några märken som har dessa solkrämer är: Weleda, Nivea, Madara och Coola. 

Täljkniv

Användbar för alla möjliga småuppgifter och en absolut nödvändighet för båtlivet. En täljkniv kan användas för att skära rep, laga utrustning eller förbereda mat. Packa en extra, då det alltid finns en risk att den åker ur fickan och hamnar i vattnet.

Risotto

Enkel att laga, kräver ingen kylning och alltid en vinnare till middag. Risotto är en flexibel rätt som kan anpassas med olika ingredienser och är lätt att laga ombord.

Packa dessa nödvändigheter och njut av en välförberedd och bekymmersfri båtsommar!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö